25 Oportunități | 36 Organizații

Zilele voluntarului

În perioada 01.10.2015 – 20.10.2015 s-a derulat proiectul “Zilele Voluntarului” implementat de către  DJST Bacău. Scopul proiectului a fost implicarea tinerilor în acţiuni de ecologizare la nivelul judeţului Bacău. Proiectul “Zilele Voluntarului” s-a derulat concomitent, în majoritatea judeţelor ţării, fiind iniţiat de Ministerul Tineretului și Sportului ca proiect naţional.

“Sprijin am avut din partea Clubului de Turism “Veniţi cu Noi”, coordonat de domnul  Lupu Remus, neobosit şi devotat ca de fiecare dată când i-am solicitat ajutorul, care a implicat elevi de la C.N. Ferdinand I Bacau, C.N. “Vrânceanu” Bacău, C.N. “V. Alecsandri” Bacău, C.N.”George Apostu” Bacău.”, a afirmat Theodora Şotcan.
Ecologizarea s-a făcut în 2 locaţii:

Centrul de agrement Valea Budului;

Lunca Bistriţei (Şerbăneşti);

Au fost arse circa 8 mc deşeuri de lemn putred (grinzi, scânduri, schele), crengi de la toaletări sau care colmatau pârâul ce traversează tabără. Circa 150 de saci au fost adunaţi cu deşeuri de plastic, metalice, sticlă, lână, haine, încălţăminte, dispersate pe malul apei, cărărilor şi poieniţelor din pădure, pe o suprafață de aproximativ 30ha. Deşeurile au fost evacuate din teren cu maşina Centrului Regional de Ecologie și Asociaţia STEP.

Acest gen de acţiune merită permanentizat deoarece tineretul reprezintă viitoarele pături sociale active. Întreaga dezvoltare a proiectului depinde de mentalitatea şi viziunea politică a tineretului de azi. Valoarea socială a comunității, la o anumită epocă, depinde de felul cum au fost educate generațiile în tinereţea lor. În acest sens, perioada de 1.10-20.10 rămâne  cunoscută ca „Zilele Voluntarului”.

Sursă foto: http://novascotia.ca/

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept