25 Oportunități | 36 Organizații

2,2 miliarde de euro pentru programul Erasmus + în 2016

Comisia Europeană a anunțat marți, 20 octombrie, că programul Erasmus + va beneficia în 2016 de un buget în valoare de 2,2 miliarde de euro.  Acești bani sunt destinați finanțării de oportunități pentru aproximativ 600.000 de tineri care vor participa la programe internaționale de educație, formare, voluntariat și schimburi de experiență. De asemenea, aproximativ 200.000 de profesori, educatori și reprezentanți ai tinerilor vor beneficia de oportunități suplimentare pentru a-și continua dezvoltarea profesională.

Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat:„Programul Erasmus+ oferă oportunități incredibile pentru o gamă largă de oameni și proiecte – schimburi de experiență pentru studenți și profesori, acțiuni ale tinerilor, stagii, activități sportive sau proiecte care le combină pe toate acestea și multe altele. Sunt mândru că vom avea 2,2 miliarde de euro în 2016 pentru sprijinirea a mii de idei extraordinare, care vor ajuta la crearea unei atmosfere mai deschise în sălile de clasă, vor sprijini creativitatea tinerilor și ne vor ajuta la construirea unei societăți mai tolerante.”

Context

În 2016, programul Erasmus+ se concentrează asupra susținerii proiectelor concepute pentru creșterea nivelului de incluziune în sistemele de educație și formare, pentru promovarea diversității tot mai mari din sălile de clasă din Europa și pentru combaterea riscului de radicalizare a tinerilor.

Instituțiile și persoanele interesate de participarea în program sunt invitate să consulte Apelul general pentru propuneri (2016) și Ghidul programului.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania/news/21102015_buget_programul_erasmus_2016_ro.htm

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »