25 Oportunități | 36 Organizații

10 motive pentru a face voluntariat

De fiecare dată când decizi să încerci ceva nou, apare întrebarea “Şi cu ce te ajută? Ce-ai de câştigat?” Ne-am gândit să te ajutăm să răspunzi la acest gen de întrebări, aşa că ţi-am pregătit 10 motive pentru care ar trebui să te apuci de voluntariat.

 1. Iţi face bine

Voluntariatul iţi ofera beneficii fizice şi mentale:

 • Reduce stresul: Experţii americani au ajuns la concluzia că atunci când iţi canalizezi atenţia pe altcineva sau altceva ajută la întreruperea procesului de creare a tensiunii.
 • Te face mai sănătos: Stările şi emoţiile, cum ar fi optimismul, bucuria şi impactul pe care-l ai asupra unui om întaresc sistemul imunitar.
 1. Voluntarii câştigă experienţă profesională
 • Poţi testa o viitoare carieră – te poţi decide mai uşor asupra drumului pe care vrei ca viaţa ta profesională să meargă.
 • Experienţa acumulată în urma voluntariatului contează pentru o viitoare slujbă.
 1. Voluntariatul aduce oameni împreună

Ca voluntar, iei parte la crearea unei legături între oameni din diferite domenii, cu diferite moduri de viaţă, care lucrează împreună pentru un scop comun.

 1. Voluntariatul promovează dezvoltarea personal şi stima de sine
 • Înţelegând că societatea în care trăieşti are nevoie de ajutor îţi creşte nivelul de empatie şi eficacitatea muncii pe care o depui.
 • Chiar dacă voluntariatul nu este plătit, fiecare obstacol peste care treci în perioada de voluntariat nu numai că îţi oferă o satisfacţie personală, ci te şi învaţă să lucrezi mai responsabil şi mai efficient.
 1. Înveţi multe lucruri noi

Voluntarii învaţă lucruri noi pe cele 2 planuri:

 • Personal: îşi descoperă talente şi abilităţi ascunse, sau dobândesc unele noi.
 • Comunitate: acumulează cunoştinţe despre resursele locale disponibile pentru rezolvarea problemelor din comunitatea lor.
 1. Ai şansa să oferi înapoi

De câte ori cineva din jurul tău te-a ajutat sau te-a sprijinit în momentele grele? Poate a fost o rudă, un prieten sau chiar un necunoscut. Ei bine, prin voluntariat oferi înapoi o parte din bunătatea şi înţelegerea de care au dat dovadă cei din comunitatea ta.

 1. Cunoşti oameni noi
 • Voluntariatul aduce împreună oameni cu mentalităţi similare, aşa că iţi va fi foarte uşor să îţi faci prieteni noi.
 • Dacă faci voluntariat cu copii, vei cunoaşte cei mai năstruşnici şi cei mai adorabili copii, dacă îţi petreci timpul alături de persoanele în vârstă, vei întâlni oameni cu poveşti de viaţă interesante, care pot deveni modele pentru tine.
 1. Contezi!
 • Voluntarii mereu simt o satisfacţie personală atunci când pot să îi ajute pe cei mai puţini norocoşi, iar gratitudinea şi mulţumirea primită de la aceştia este cea mai mare recompensă.
 • Făcând voluntariat mereu vei fi important şi mereu vei conta pentru cei pe care îi ajuţi.
 1. Descoperi care este realitatea din jurul tău

În viaţa de zi cu zi poate că nu ne dăm seama care este situaţia din jurul nostru, pentru ca nu ne afectează personal, dar făcând voluntariat descoperim toate punctele vulnerabile ale comunităţii noastre, pe care le putem fortifica.

În orice domeniu te-ai decide să faci voluntariat, vei descoperi ce se întâmplă cu adevărat – dacă mergi pe ecologie vei vedea cât de mult are nevoie parcul local de îmbunătăţiri; dacă alegi domeniul social, vei vedea câtă tristeţe poate găzdui privirea unei persoane vârstice singură, sau a unui copil orfan.

 1. Voluntariatul aduce distracţie şi împlinire în viaţa ta
 • Voluntariatul este un mod bun de a-ţi cultiva interesele şi pasiunile tale.
 • Poţi scăpa de rutina zilnică şi să îţi faci timp pentru tine, ajutându-i pe alţii.

Aşadar, voluntariatul este activitatea prin care toată lumea câştigă: tu te dezvolţi, alţii iau exeplu de la tine şi cei pe care îi ajuţi primesc ajutorul de care au atâta nevoie. Ce mai aştepţi? Începe şi împarte zâmbete tuturor – devino voluntar!

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


 • _ga
 • _gid
 • _gat

Nu accept
Accept