25 Oportunități | 36 Organizații

Apel înscriere la Training-uri ARCADIA: Anul European pentru Dezvoltare

Toamna vine cu invitația de a vă înscrie la noile training-uri organizate de ARCADIA în contextul Anului European pentru Dezvoltare 2015. Dacă esti curios/curioasă de ce 2015 este un an important la nivel internațional și ai vrea să știi mai multe despre agenda de dezvoltare post-2015, echipa ARCADIA vă așteaptă cu drag la unul dintre training-urile derulate în septembrie-octombrie la Iasi, Cluj și București.

Sesiunile de training pentru profesioniștii din mediul ONG și mass-media se derulează ca parte a proiectului “Informație multiplicată, un plus de impact”, implementat de ARCADIA cu sprijinul MAE și în parteneriat cu UNDP. Acestea oferă o privire de ansamblu asupra obiectivelor de dezvoltare internațională conform agendei post-2015 și pun la dispoziția participanților instrumente și materiale care pot fi utilizate ulterior pentru diseminare la nivelul societății civile și mass-media.

Calendar sesiuni de formare:

30 sept-1 oct – Iași (pentru regiunea Nord-Est)

2-3 octombrie – Cluj (pentru regiunea Nord-Vest)

5-6 octombrie – București

Cine poate participa?

Reprezentanti ai societății civile și mass-media din România.

Ce își propun organizatorii prin aceste training-uri:

Ne dorim ca participanții selectați șă fie interesați în a promova domeniul dezvoltării internaționale în rândul publicului larg din România. Astfel că, în urma trainingului, vor fi capabili să înțeleagă tendințele actuale în dezvoltarea internațională, vor cunoaște dimensiunile principale ale dezvoltării durabile și vor explora modalități de integrare a tematicilor și principiilor acestora în activitatea lor profesională. În plus, se va acorda o atenție particulară schimbului de experiență și stabilirii de noi contacte profesionale bazate pe arii comune de interes, integrând tematicile educatiei pentru dezvoltare durabilă.

De aceea, invităm atât profesioniști cu experiență, cât și profesioniști aflați la primele contacte cu domeniul dezvoltării internaționale să ia parte la sesiunile de formare. Pe baza informațiilor acumulate și a parteneriatelor inițiate, participanții vor avea de organizat activități concrete de diseminare și informare, implementate în mediul lor profesional până la 17 octombrie (folosind instrumente de lucru adaptate domeniului profesional al fiecărui participant: activități, dezbateri, articole, bloguri, proiecții, expoziții etc.). În pregătirea și derularea acestor activități vor avea la dispoziție sprijinul echipei de proiect ARCADIA.

Participarea la training este gratuită, iar înregistrarea participanților se face prin completarea formularului de inscriere, până la data de 20 septembrie.

Acest proiect face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizația ARCADIA este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »