25 Oportunități | 36 Organizații

Asociația “Există o Șansă” lansează o campania de advocacy ca exercițiu de învățare a cetățeniei active pentru tinerii din Buhuși

Asociația ”Există o Șansă”, în cadrul proiectului ”CERT, o șansă pentru tine”, finanțat prin granturile SEE 2009- 2014, în cadrul Fondului ONG în România încurajează și susține participarea tinerii din comunitatea buhușeană, în inițierea și dezvoltarea politicilor publice locale de tineret.

Pe o perioadă de minim 3 luni, începând cu luna septembrie, vom derula o CAMPANIE DE ADVOCACY – un exercițiu aplicat de învățare a cetățeniei active. Desfășurarea acestui exercițiu presupune un proces structurat: identificarea unor nevoi (cu ajutorul unor tehnici specifice), găsirea/identificarea unor soluții, parcurgerea căilor necesare spre informare/conștientizare și în final soluționarea problemelor identificate.

 Prin acest proiect ne dorim ca tinerii din comunitatea buhușeană să capete abilitatea de a identifica dorințe/probleme cu care se confruntă și de a propune soluții viabile/adaptate contextului/realității actuale.

Acțiunile desfășurate se vor structura astfel:

  1. CERCETARE: identificarea problemei prin culegerea de informații, propunerea de soluții în focus-grupuri (cercetare calitativă) și sondaj de opinie (cercetare cantitativă) și identificarea grupului de lucru și a instituțiilor responsabile
  2. INFORMARE: prin diverse canale (personal, presa scrisă/online. rețele de socializare etc.)
  3. DESFĂȘURAREA CAMPANIEI: prin acțiuni de implicare a publicului larg (campanie stradală, târgul participării civice, fluturași, flashmob, postere etc.) și de colaborare cu instituțiile publice (întâlniri cu decidenții etc.)
  4. MONITORIZAREA IMPACTULUI: prin identificarea rezultatelor obținute în urma activităților.

Un  prim rezultat vizibil al proiectului este Centrul de Resurse pentru Tineret, înființat în orașul Buhuși. Proiectul își propune să atragă în acțiune aproximativ 130 de voluntari, elevi şi tineri, care să participe la crearea unui model de iniţiativă în cadrul comunității.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să transmiteți  un e-mail la adresa: contact@existaosansa.ro sau la numărul de telefon: 0734339106.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept