25 Oportunități | 36 Organizații

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) organizează seminarul ”MODELE LA VÂRSTA ADOLESCENȚEI”

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău susține, seminarul ”MODELE LA VÂRSTA ADOLESCENȚEI”, în cadrul proiectului ”SĂNĂTATE, TINEREȚE, IDENTITATE, IMPLICARE – ȘTII” co-finanțat de Consiliul Județean Bacău.

Evenimentul se va desfășura în Bacău, în data de 02 octombrie 2015,  începând cu ora 14:00, la Sala ”Studio” (Pensiunea „Studio” situată în mun. Bacău, str. Oituz, nr.17 (vis-a-vis de Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”).

În cadrul seminarului, organizat și pentru a marca, în avampremieră, ”Ziua Mondială a Educației” – 5 octombrie, vor fi dezbătute principiile unei alimentații sănătoase și ale unui stil de viață sănătos, la aceeași masă fiind invitați specialiști, din diferite domenii de activitate,  dar și reprezentanți ai diferiților actori locali.

Suntem preocupați de sănătatea tinerei generații, o susținem, căci tinerii sunt speranța noastră pentru viitor, iar modelele de comportament stabilite în perioada adolescenței le determină atât sănătatea actuală, cât și riscul de a dezvolta boli cronice la vârsta adultă. Mai mult, deși adolescența și perioada de maturitate a tinerilor sunt, în general,  momente de viață sănătoasă, diverse probleme importante sociale și de  sănătate încep în acești ani (fumatul, consumul de alcool, substanțe, infecții cu transmitere sexuală, sarcini neplanificate, comportamente violente fizice și verbale etc.).

Reamintind cu această ocazie faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sublinia încă din anul 1986 că sănătatea este mult prea importantă pentru a fi lăsată numai practicienilor din domeniul sanitar, educaţia şi elaborarea de politici trebuie să fie centrale pentru dezvoltarea sănătăţii la nivel individual, comunitar şi naţional, vă lansăm invitația de a susține prin participarea dumneavoastră derularea evenimentului anunțat.

Scopul proiectului STII vizează promovarea principiilor unei vieți sănătoase în rândul tinerilor, informarea privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos și conștientizarea factorilor de risc care pot afecta pe termen lung sănătatea.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 500 de tineri cu vârste între 14 -19 de ani, elevi în liceele din județul Bacău, proiectul  fiind gândit ca o campanie de promovare a sănătății, în care tinerii sunt implicați într-o serie de activități diverse și interesante (ateliere de dezvoltare personală, activități de informare, concurs de desene, activități sportive, flash mob-uri) ce se desfășoară în perioada august – noiembrie 2015.

Parteneri în proiect:

  • Inspectoratul Școlar al Județului Bacău;
  • Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

Mai multe informații despre proiect aici

Pentru confirmarea participării la eveniment, dar  și pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, vă rugăm să ne contactați:  tel. 0743807842, e-mail: apdp7bacau@yahoo.com

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »