25 Oportunități | 36 Organizații

5 ONG-uri care îți oferă o experiență de neuitat!

Viaţa de voluntar e frumoasă pentru simplul fapt că îţi distruge rutina. Deşi, fiecare voluntar aderă la un ONG din dorinţa de a oferi un ajutor comunităţii în care trăieşte, cu toți speră ca  timpul alocat să fie unul bogat în experienţe, momente  autentice şi amintiri emoţionante.

Prin urmare, am ales cinci organizaţii non-guvernamentale care oferă experienţe mai neobişnuite voluntarilor săi și care ar putea să vă inspire să faceți ceva diferit în cadrul ONG-ul în care activați.

Organizaţia Turtle Island Restoration Network:

Una din acţiunile acestei organizaţii este de a proteja micile broaşte ţestoase care ies din ouă şi se îndreaptă spre mare.  Astfel, echipe de voluntari aleg diverse plaje de risc şi le monitorizează până când micuţele reptile ajung la sfârşitul perioadei de incubaţie, moment în care acestea sunt pregătite să se avânte în mare. Fondatorul Todd Steiner afirma că anual migraţia broştelor ţestoase de mare poate fi de mai multe mii de mile (o milă marină-1.852 m), perioada în care se confruntă cu mai multe pericole şi numărul lor ajunge să scadă drastic. Prin  urmare, mulţi voluntari intervin eroic în sprijinul acestor creaturi. O altă activitate interesantă a voluntarilor este de a planta diverse ierburi de-a lungul unur râuri cu scopul de a preveni eroziunea solului şi de a salva habitatul natural al somonului.

Conservation Volunteers:

Organizaţie non-profit din Australia şi Noua Zeelandă cu aproape 10.000 voluntari dintre care 2000 sunt voluntari de pe întregul mapamond. Organizaţia promovează eco-turismul şi elaborează diverse proiecte pentru a proteja biodiversitatea din medii diferite. Într-unul din programe, voluntarii au drept scop protejarea a 12 specii aflate pe cale de dispariţie. Astfel, ei pot să îngrijească de la uimitorii papagali Cacadu de Carnaby şi cei negri cu coadă roşie, la fluturii aripă-de-pasăre ale căror aripi sunt mai mari decât ale unor păsări, până la cangurul de copac şi diavolul tasmanian. Voluntarii, de asemenea,  acordă ajutor fermelor şi comunităţilor care au fost afectate de incendii naturale, secete sau furtuni violente.

Help Exchange:

Platformă online prin care cei ce iubesc să călătorească  îşi pot găsi familii-gazdă de la care pot deprinde cultura ţării pe care vor să o viziteze. Pentru a primi hrană precum şi acces la diverse utilităţi, oaspetele trebuie să ofere gazdei o mână de ajutor în activităţile  zilnice cel puțin 4 ore pe zi.  Multe dintre gazde sunt fermieri care oferă turiştilor o agendă originală cu activități diverse.  Alţi voluntari prestează servicii în domeniul grădinăritului, construcţiei sau susțin cursuri pe diferite subiecte în şcoli.

Sudan Volunteer Programme :

Voluntarii acestei organizaţii oferă lecţii de limba engleză în şcolile, liceile şi universităţile din Sudan, unul dintre cele mai mari state din Africa. Cu această ocazie voluntarii pot învăţa rapid limba arabă, pot să se aventureze pe râul Nil sau să se adapteze eroic la temperaturile ridicate. Cu toate că ţara se află în pragul falimentului economic, voluntarii au fost mulţumiţi de această experienţă unică datorită ospitalităţii şi a căldurii cu care aceştia au fost primiţi de către băştinaşi.

Return to freedom:

Organizaţia are scopul de a conserva rase de cai cu un ADN istoric, în special, rasa Mustang care derivă din caii spanioli aduşi pe continentul Americii de Nord  şi care astăzi este pe cale de dispariţie din cauza reducerii pădurilor forestiere. Organizaţia are în proprietate parcuri proprii unde tinerii pot observa reprezentanţii ai acestei superbe rase. De asemenea, pot învăţa despre istoria acestora şi chiar pot locui câteva săptămâni în aceasta zonă, pentru a oferi un ajutor la ferma care se întinde peste 300 de acri (122 ha). Voluntarii nu trebuie să plătească pentru utilităţi decât o sumă modică.

Voluntariatul e fascinant în toate formele sale, nu pentru ceea ce fac volunarii, ci pentru cum o fac. Simte-te important în comunitatea ta și fă din fiecare moment al vieții o experiență de neuitat.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »