25 Oportunități | 36 Organizații

Cum să găseşti ONG-ul potrivit pentru tine

Mulţi dintre tinerii de astăzi sunt conştienţi de toate beneficiile pe care le are voluntariatul – atât în plan personal/profesional cât şi în plan extern – şi doresc să devină voluntari, însă nu ştiu de unde să înceapă. Astfel, am decis să vă trasăm cei 3 paşi fundamentali pentru un voluntar în devenire, pentru a vă ajuta în drumul vostru către voluntariat.

  1. Gândeşte-te la viitor – Ce vrei să faci peste 10/20 de ani? Unde te vezi lucrând?

Primul pas şi probabil cel mai important, este să reflectezi asupra viselor tale, a planurilor de viitor pe care le ai şi să ţi le concretizezi. 

  1. Fă o legătură între job-ul viselor tale şi activităţile de voluntariat.

Dacă ştii ce vrei să devii, de ce să nu foloseşti voluntariatul ca o sursă de experienţă în domeniul respectiv? Multe activităţi de voluntariat au la bază job-uri reale, şi participând la ele poţi acumula experienţă şi îţi poţi dezvolta anumite abilităţi.

  1. Găseşte ONG-ul potrivit!

După ce te-ai decis asupra viitorului tău, ai găsit tipul de activităţi pe în care vrei să te implici, tot ce îţi rămâne de făcut este să cauţi ONG-uri locale care desfăşoară activităţi în domeniul pe care l-ai ales.

Ca să simplificăm lucrurile, luaţi de exemplu situaţia următoare:

  • O tânără se decide că vrea să facă voluntariat şi ştie că în viitor vrea să fie profesoară (Pasul 1). Se gândeşte la tipurile de activităţi care s-ar potrivi job-ului visat de ea şi decide că voluntariatul la un After School sau un Centru de Copii ar fi cele mai potrivite (Pasul 2). Tot ce i-a rămas de făcut este să intre pe beestrong.ro şi să caute ONG-uri locale care activează în domeniul educaţiei sau cel social şi să îi contacteze.

Reţineţi că voluntariatul se face din pasiune/plăcere. Dacă vreţi să faceţi voluntariat, activaţi într-un domeniu care vă place şi vă motivează, pentru că indiferent de domeniu, beneficiile sunt aceleaşi pentru toată lumea.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »