25 Oportunități | 36 Organizații

Map me Happy Bacău – participare cetățenească prin cartografierea experiențelor pozitive din municipiul Bacău

Vineri, 30 octombrie 2015, începând cu ora 12, pe trotuarul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor echipa proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău organizează o acțiune de identificare și cartare a zonelor din municipiul Bacău în care locuitorii orașului vor fi încurajați să pună pe hartă locurile publice în care au avut experiențe pozitive.

Obiectivul evenimentului este acela de a colecta opiniile băcăuanilor cu privire la spațiile publice în care se simt confortabil și care să stea la baza organizării ulterioare a unor dezbateri publice privind planificarea urbană cu participarea cetățenilor.

Cum se va desfășura acțiunea?

Pe trotuarul din fața Casei de Cultură va fi amplasată o hartă gigant a municipiului Bacău (de aproximativ 50 mp) pe suprafața căreia trecătorii vor putea identifica fiecare cartier, stradă și obiectiv major. Pe suprafața hărții, cetățenii vor putea călca și lipi cinci tipuri de stickere. Acestea reprezintă, de fapt, cinci tipuri de experiențe senzoriale pozitive experimente în oraș prin prisma celor cinci simțuri: Vizual, Auditiv, Tactil, Gustativ și Olfactiv.

Untitled map me map me happy3

În același timp, participanților la eveniment li se vor adresa o serie de întrebări prin care vor avea ocazia să detalieze mai precis experiența “marcată” prin sticker pe hartă.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 12 – 17, la acesta putând participa orice cetățean dispus să își împărtășească experiențele prin intermediul hărții. Rezultatele colectate în timpul activității vor sta la baza unor dezbateri publice viitoare privind planificarea urbană a municipiului Bacău.

“Map me Happy Bacău este un concept experimental care propune o modalitate nouă prin care cetățenii pot contribui la dezvoltarea comunității din care fac parte. Pornind de la experiențele pozitive ale cetățenilor colectate astăzi, vrem să creăm ulterior dezbateri publice și workshop-uri de planificare urbană care să aibă ca finalitate, în parteneriat cu autoritățile locale, dezvoltarea zonelor municipiului Bacău în concordanță cu așteptările locuitorilor. Credem că o abordare constructivă, pornită de la aspectele și experiențele pozitive ale cetățenilor, poate duce la o dezvoltare mai apropiată de ceea ce își doresc băcăuanii, prin urmare mai sustenabilă”, afirmă managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău și președinte al RYMD, Marian Dămoc.

Pentru a avea o idee și mai clară despre cele ce se vor întâmpla astăzi, pe trotuarul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Bacău, vă invităm să urmăriți videoclipul filmat în Kiev și comunitatea internațională Map me Happy de pe Facebook.

Participatory Mapping – concept internațional adus în premieră în România de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy

Ineditul concept utilizat pentru depistarea experiențelor pozitive ale cetățenilor în diferite zone ale orașului – Map me Happy – se află la prima încercare în România, fiind importat de către Asociația Romanian Youth Movement for Democracy după ce a mai fost practicat în acest oraș în orașe precum Leuven (Belgia) sau capitala Ucrainei, Kiev, acolo unde a strâns peste 850 de participanți.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept