25 Oportunități | 36 Organizații

Seminar de Prezentare a Programului „Participă!”, Bacău

Fundaţia Special Olympics din România va organiza miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 14, la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, un seminar de prezentare al programului „Participă!”  în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

La evenimentul care va avea loc la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, începând cu ora 14, sunt invitați să participe studenți și profesori.  Seminarul va fi susținut în Corpul D al Universității, Calea Mărășești, nr. 157.

Programul „Participă!” îşi propune să conştientizeze elevii din şcolile de masă cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Profesorii invitați la seminar vor discuta despre provocările incluziunii în învățământul de masă a elevilor cu dizabilităţi.

Programul „Participă!” a fost implementat în toate judeţele ţării încă din anul 2004. În cadrul activităților este distribuit și manualul „Participă!” care vorbeşte despre lumea învingătorilor cu dizabilități şi este o poartă prin care tinerii pot să descopere o cale spre o societate mai bună pentru noi toţi. Manualul se distribuie gratuit profesorilor din şcolile de masă şi este special conceput pentru elevii fara dizabilităţi.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

Sursa: Seminar de prezentare a programului „Participă!”

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »