25 Oportunități | 36 Organizații

Sesiune de informare și conștientizare privind prevenirea traficului de persoane, la Buhuși

Asociația ,,Există o Șansă”, organizează luni, 19 octombrie 2015, ora 12:00, în amfiteatrul școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Buhuși o sesiune de informare și conștientizare privind prevenirea traficului de persoane.

Sub sloganul,, PRIETEN CU TINE” aflăm mai multe despre prevenirea traficului de persoane în contextul Zilei Europeane de Luptă Împotriva Traficului de persoane de la invitașii noștri:
Roxana Vizitiu – Agent principal , IPJ Bacau- Poliția Buhuși, Structura proximitate, absolventă a Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”- Facultatea de Arhivistică, Promoţia 2005, cunoscută în școlile din oraș pentru acțiunile de prevenție desfășurate cu diverse ocazii.
Diana Apetri – Psiholog clinician cu drept de liberă practică, membră a Colegiului Psihologilor din România, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Univ. „Pro Humanitas” București, 2004, experiență în consilierea psihologică a victimelor traficului de persoane, activitate desfășurată în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului Persoane ( 2007-2008).

Acțiunea face parte din seria celor 5 sesiuni tematice de sănătate și securitate alese pentru a preveni copiii și tinerii de riscurile pe care le pot genera situații problematice precum violența, consumul de droguri, alcoolul, tutunul, traficul de persoane și este organizată în cadrul proiectului ,,CERT, o şansă pentru tine – CENTRUL DE RESURSE PENTRU TINERET”. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
CE ESTE TRAFICUL DE PERSOANE?
Este o infracțiune gravă ce presupune încălcarea drepturilor omului, exploatarea de orice fel, sclavie, abuz și desconsiderare. Traficul de persoane înseamnă lipsire de libertate, dar mai ales imposibilitatea de a-ți controla propria viață și de a-ți urma deciziile.
Este un fenomen a cărui desfășurare periclitează siguranța, sănătatea fizică și psihică a membrilor societății, deoarece victimele sunt tratate ca bunuri și vândute pentru obținerea de profit.
Traficul de persoane prin formele sale de manifestare (exploatarea sexuală, munca forţată, obligarea la cerşetorie sau la comiterea de infracţiuni) continuă să fie unul dintre fenomenele sociale cu o acoperire globală care aduce importante prejudicii morale, psihice şi fizice victimelor sale şi nu numai. Acest fenomen devine şi mai îngrijorător când în capcana reţelelor de traficanţi cad victime copiii. Nu puţine sunt cazurile în care copiii ajung în mâinile unor oameni pentru care nimic nu este mai important decât perspectiva câştigurilor financiare rezultate din exploatarea acestora.

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »