25 Oportunități | 36 Organizații

Trăsături de voluntar

Care sunt trăsăturile pe care le au toţi voluntarii în comun? Ce îi face să iasă în evidenţă, să se diferenţieze de ceilalţi?

În primul rând voluntarul este dedicat cauzei lui, şi va face orice pentru a îndrepta situaţia. Prin muncă şi perseverenţă, voluntarul găseşte noi metode şi căi prin care să facă lumea mai bună, să ajute comunitatea şi să facă un bine.

Voluntarul e mereu cu zâmbetul pe buze şi cu bucurie în suflet, gata să sară în ajutorul tuturor celor care au nevoie de el. El va împarţi bucuria pe care o simte cu restul lumii, iar optimismul lui va aduce soare în inimile tuturor. Chiar dacă el este dedicat unei singure cauze, nu va ignora restul problemelor cu care se confruntă ceilalţi, empatizând cu cei ce muncesc pentru a întrepta lucrurile şi cu cei ce trec prin vremuri mai grele. Voluntarii sunt ca o familie – se ajută unii pe alţii, se sprijină şi se sfătuiesc. Lucrează mereu în echipă pentru a maximiza impactul lor asupra comunităţii şi pentru a reuşi să rezolve cât mai multe cât mai bine.

Voinţa unui voluntar va fi mereu puternică, acesta fiind mereu motivat să îşi continue drumul său spre o comunitate mai bună. El va fi motivat de fiecare lucru din jurul său, indiferent cât de mic este: zâmbetul unei persoane vârstice, îmbraţişarea unui copil, copâcelul nou plantat, căţelul jucăuş…. Orice realizare, oricât de mică sau mare ar fi ea, îi va oferi voluntarului încrederea de care are nevoie pentru a continua ceea ce face.

Nu veţi vedea niciodată un volunta fără chef de viaţă sau plictisit. Voluntarii sunt mereu plini de entuziasm şi gata de acţiune, pentru că ştiu că munca lor nu este în zadar. Aceştia ştiu că sunt o parte importantă a comunităţii în care trăiesc, şi nu vor aştepta recompense sau merite pentru ceea ce fac; ei sunt voluntari pentru ei şi pentru ceilalţi, nu pentru faimă şi glorie. Recompensa cea mai de preţ este o comunitate mai curată, mai unită, mai bogată şi mai fericită. Dacă efortul depus de ei dă rezultate, atunci ei şi-au îndeplinit scopul.

Munca unui voluntar nu se termină niciodată, mereu existând noi probleme în societate, oameni care au nevoie de ajutor, animale neajutorate , copii care cerşesc iubire şi atenţie din priviri. Întotdeauna va fi ceva pentu care voluntarii să-şi dedice timpul, enegia şi pasiunea.

Când faci voluntariat începi să vezi lumea cu alţi ochi – vezi problemele din jurul tău, lipsurile şi supărările celor din jur iar mintea ta începe să caute soluţii pentru a aduce o pată de culoare şi un zâmbet în jurul lor. 

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »