25 Oportunități | 36 Organizații

AICR colectează cadouri pentru copii în cadrul campaniei ShoeBox Moineşti 2015

ShoeBox Moinești este o campanie locală: prin care strângem cutii de pantofi frumos învelite și umplute cu daruri pe care apoi le distribuim copilașilor și familiilor nevoiașe din Moinești și împrejurimi, pentru a le face o bucurie acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Inițiativa din 2015 o continuă pe cea din 2014, care de la o simplă idee s-au adunat atât de multe cadouri donate încât centrul de colectare a fost plin până la tavan de cutii. Povestea ShoeBox Moinești a început așadar online, printr-un apel care a avut ecou în inimile moineștenilor. Anul acesta ne dorim din nou să le arătăm semenilor că dacă există voință se poate face mult bine în comunitatea în care locuim, căci problemele sunt reale, așteptările copiilor există și se amplifică o dată cu venirea sărbătorilor.

2. Cine beneficiază de campania ShoeBox Moinești de Crăciun?

Pentru început beneficiarii vor fi copilașii la care am fost în campania ShoeBox Moinești 2014. Dacă aveți cunostință de copii din Moinești și împrejurimi – fie institutionalizați, fie în familii sărace și cu probleme reale – care ar putea fi incluși pe listele de destinatari ai acestor daruri, contactați-ne.

3. Cum mă pot implica în această campanie de strângere de daruri?

 • Te poți implica dăruind lucruri, dulciuri sau jucării pe care să le pui în cutiile de pantofi. Îți poți implica și copilașul, îi poți explica ce este ShoeBox, îl poți ruga să aleagă lucrușoarele la care ar putea renunța în favoarea unui copil care are mai multă nevoie de ele și îi poți solicita ajutorul la împachetare. Poți chiar să îl rogi să-i scrie o urare sau să o deseneze. Îți poți implica și prietenii de familie, colegii de școală, de serviciu sau vecinii, le poți spune despre ShoeBox, le poți spune că tu ai pregătit o cutie cu cadouri și le poți sugera să facă și ei la fel.
 • Te poți implica răspândind în cercul tău de prieteni acțiunea ShoeBox Moinești. Anunță-ți familia și prietenii apropiați și puteți pregăti împreună cutii cu cadouri. Poți să faci poze în timp ce pregătești cadourile și să le postezi pe net, iar la descriere să folosești hashtag-ul #shoeboxmoinesti și hashtag-ul #shoebox2015.
 • Te poți implica răspândind vestea că ne organizăm și noi moineștenii să facem cadouri, pe Facebook sau pe blog, dacă ai un blog. Poți să distribui ceea ce postăm pe pagina Asociației.
 • Te poți implica, spunându-ne cazurile sociale pe care le cunoști pentru a face un gest care va fi foarte apreciat de copilașii sărmani.
 • Te poți implica dăruind timpul tău prin ajutorul dat la sortarea cutiilor pe categorii (băieți, fete, vârste). Sortarea o vom face după ce se va încheia campania de colectare a cutiilor.
 • Te poți implica dăruind timpul tău după ce se va încheia campania de colectare a cutiilor, atunci când vom merge la copii să le dăruim cutiile cu cadouri.
 • Firmele moineștene care doresc să se implice vor avea, de asemenea, de câștigat: promovare online pe pagina de Facebook a asociației, pe blog, îmbunătățirea reputației în comunitatea moineșteană, pentru că mulți moineșteni sunt părinți și, prin urmare, cu deschidere specială pentru problemele copiilor sărmani. Astfel, implicarea firmei poate fi adusă la cunoștința publicului prin promovarea numelui.

4. Pasul 1: de ce ai nevoie?

 • o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul) în care vei așeza ceea ce vrei să dăruiești (pungile de cadouri riscă să se desfacă în timpul transportului)
 • hârtie de împachetat cadouri (copilașii primesc rar cadouri, de aceea este ideal să le învelim frumos astfel încât bucuria provocată să fie și mai mare)
 • foarfeca/cutter (pentru a decupa hârtia de împachetat)
 • bandă transparentă adezivă (scotch pentru a lipi hârtia de împachetat)
 • timp pentru sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești și/sau bani pentru cumpărăturile lucrușoarelor pe care vrei să le așezi în cutia de pantofi
 • răbdare

5. Pasul 2: ce să pui în cutie?

Poți pune în cutia ambalată tot ce vrei și ce crezi că i-ar trebui unui copil de vârsta și genul pentru care ai vrea să ajuți și să bucuri prin cadoul făcut. Pe cutie lipește un  bilețel, o etichetă sau un post it pe care să scrii de exemplu băiat 16-18, fată 10, unisex 10-12, ca să ne fie mai ușor la înmânarea cadourilor. Inscripția trebuie să fie vizibilă.

 • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar atenție să NU pui ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)
 • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, pixuri, stilouri, un penar, cărți de povești, cărți de colorat, un ghiozdan, sau orice altceva
 • jucării (care să încapă în cutie)
 • produse de igienă personală: periuță și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, etc.
 • articole de îmbrăcăminte: o căciulă, un fular, mănuși, ciorapi groși, sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
 • o felicitare de Crăciun sau un bilețel pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine

După ce ați pregătit tot ceea ce doriți să puneți în cutie, închideți cutia pentru transport. Fie ca faceți asta cu o panglică stransă bine, sfoară, bandă adezivă – cutia trebuie să fie bine închisă.

6. Cine colectează în Moinești cutiile cu daruri?

De colecta cutiilor cu daruri pentru copii din Moinești se ocupă echipa AICR Moinești.

7. În ce perioadă se colectează darurile?

30 noiembrie – 15 decembrie 2015

8. Unde se pot aduce cutiile cu daruri pentru copii?

Vom strânge toate cutiile pe care le pregătiți la Centrul de Colectare ShoeBox Moinești 1, adică la etajul 1 al blocului Greci, nr. 238, str. Tudor Vladimirescu, lângă asociația de locatari.

9. Ce se va face cu darurile strânse?

După perioada de colectare a darurilor, ne vom organiza astfel încât cei care au contribuit cu daruri să meargă alături de noi între 15-19 decembrie să înmânăm cutiile cu cadouri copiilor nevoiași.

După ce trec sărbătorile, vom reveni cu un raport al campaniei ShoeBox Moinești 2015. De aceea, vă rog ca atunci când aduceți cutiile cu cadouri să sunați la unul din numerele scrise pe afișul campaniei și totodată să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna.

Spor la pregătirile de sărbători, și nu uitați – nu salvăm lumea cu o cutie de pantofi umplută cu dulciuri și alte lucruri, dar vom învăța, în timp, să ne gandim la ceea ce avem și nu la ceea ce ne mai dorim. Vom învăța să prețuim perna pe care ne odihnim capul seara sau fularul de la gât. Nu toți au norocul nostru.

Moinești, let’s ShoeBox together this december!

Sursa :aici

« »