25 Oportunități | 36 Organizații

De ce promovăm cel mai activ voluntar băcăuan al lunii

Pentru că de oameni, prin oameni şi pentru oameni se pot face lucruri măreţe, noi, echipa proiectului strONG, ne-am gândit că trebuie să le arătăm şi celor mai timide asociaţii că resursa umană este cea în care merită făcute investiţii. Aşa a apărut ideea campaniei „Cel mai activ voluntar băcăuan al lunii”.

Ce presupune mai exact campania „Cel mai activ voluntar băcăuan”

 În prima fază a campaniei, un ONG trebuie să nominalizeze un voluntar-candidat care s-a remarcat prin activităţile desfăşurate pe parcursul lunii precedente. Scopul strategic al acestui pas este de a oferi voluntarilor posibilitatea să decidă democratic şi să recunoască public, totodată, eforturile unuia dintre ei. Astfel, învăţăm noile generaţii să aleagă principiile meritocraţiei, învăţăm să se identifice cu oameni care luptă pentru schimbare. În cea de-a doua etapă a concursului, comunitatea băcăuană promovează şi votează voluntarul pe care îl susţin. Prin urmare, învăţăm nu doar voluntarii, ci şi comunitatea băcăuană să fie solidară cu oamenii care dau valoare comunității noastre. A treia etapă este încununarea cu lauri a eroului, asta pentru că vrem o poveste cu final autentic.

Pentru a menţine această energie vie, spectaculoasă şi mereu proaspătă, ne-am gândit să aducem împreună toate ONG-urile băcăuane şi toţi voluntarii care, după cum spune un citat: „nu au timp, dar au o inimă mare” pe o platformă online pe care am numit-o cu un simbolism aparte: „BeeStrong”. ONG-urile deschid uşile voluntarilor cu profile pe site, iar voluntarii deschid inimile ONG-urilor cu oportunităţi în același spațiu numit „Beestrong-ONG-uri puternice pentru Bacău.”

Dacă eşti una din ONG-urile care crede că voluntarii săi sunt oameni ce merită apreciaţi, încurajaţi şi promovaţi, nu ezita să le oferi şansa de a vedea acest lucru. Nominalizează-i, mai ai doar 3 zile să îi înscrii în concurs!

Campania se află la cea de-a două ediție. Andrei Mocanu, din partea Asociației Un Zâmbet Bacău a fost desemnat cel mai activ voluntar băcăuan al lunii septembrie, acesta fiind nominalizat de către coordonatorul de voluntari pentru energia, forţă de muncă şi determinarea, prin care a contribuit la formarea unui grup bine închegat de voluntari dedicaţi, de oameni de calitate, gata să producă o schimbare în cadrul comunităţii.

Voluntarii sunt cei care dau forță asociației noastre, haideți să le recunoaștem implicarea!

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept