25 Oportunități | 36 Organizații

Secțiunea „Angajatorii abilității” te premiază!

Secțiunea „Angajatorii abilității” premiază companii, organizații și instituții care angajează persoane cu dizabilități și se implică în incluziunea lor pe piața muncii. Această secțiune are ca scop încurajarea inițiativelor de angajare a persoanelor cu dizabilități pe piața liberă a muncii. Ca urmare, unitățile protejate (al căror statut este condiționat de angajarea persoanelor cu dizabilități) și organizațiile ale căror principal grup țintă este reprezentat de persoanele cu dizabilități (pentru care angajarea acestor persoane ar trebui să fie un lucru natural) nu vor putea participa în cadrul acestei secțiuni. Încă sunt puțini aceia care și-au deschis, încrezători, porțile persoanelor cu dizabilități. Dacă au făcut-o, fie că sunt angajatori privați sau publici, ei merită apreciere, pentru că sunt deschizători de drum în România.

Angajarea celor cu dizabilități

Pentru noi toți, o viață independentă presupune și independență financiară. Pentru o persoană cu dizabilități este cu atât mai important traiul independent, cu cât condiția dizabilității presupune, din start, cheltuieli suplimentare, dar și o diferență pe care ceilalți o fac. Cu atât mai important, cu cât ceilalți cred că persoana cu dizabilități nu poate munci sau chiar că nu ar trebui să o facă.

Conform D.G.P.H., în România sunt 27,272 de persoane cu dizabilități angajate, reprezentând 3,95% din totalul persoanelor cu dizabilități din țară. Dacă ne uităm peste granițe, descoperim că media europeană în domeniu este de aproape 50%.  Așa că, trecând peste stereotipuri și prejudecăți, facem primul pas în a da dreptul la independență persoanelor cu dizabilități. Primul pas în a înțelege că persoanele cu dizabilități au abilități diverse. Primul pas, de fapt, în a ne bucura de aceste abilități.

Criterii de jurizare

1. Numărul persoanelor cu dizabilități angajate în perioada 1 octombrie 2012- 30 septembrie 2014 (ultimii 2 ani), raportat la numărul total al angajaților.

2. Tipul de încadrare în grad de handicap (conform certificatului) al persoanelor cu dizabilități angajate în această perioadă.

3. Tipul de contract cu care au fost angajate persoanele cu dizabilități în această perioadă (contract de muncă pe perioadă determinată / nedeterminată).

4. Numărul adaptărilor / accesibilizărilor locului de muncă (de exemplu, adaptări la acces și toalete pentru scaunul rulant, calculator și program pentru nevăzători, asigurarea de condiții de lucru de acasă, asigurarea transportului la locul de muncă pentru angajat etc.) realizate în aceeași perioadă.

5. Tipul de muncă prestată de persoanele cu dizabilități angajate.

6. Implicarea în proiecte legate de integrarea în muncă / problematica persoanelor cu dizabilități în aceeași perioadă (de ex. finanțarea unor proiecte de angajare a persoanelor cu dizabilități, susținerea unor campanii publice de angajare, accesibilizarea sediilor, eforturi suplimentare respectării legislației în domeniu, instruirea angajaților cu dizabilități, investiții în tehnologie asistivă, precum și alte proiecte similare)

Primele 4 criterii sunt criterii cantitative, iar ultimele două sunt criterii calitative.

Punctajul maxim pe care îl poate acumula un candidat este de 10 puncte. La finalul perioadei de înscrieri, organizatorii Galei vor alege cele mai bune 5 înscrieri, care vor deveni nominalizările pentru secțiune. Candidații care nu au fost nominalizaţi, vor primi un e-mail prin care li se vor comunica motivele pentru care nu au fost selectați să meargă mai departe. Nominalizările vor fi publicate pe site. Candidatul câștigător va fi selectat de un juriu independent.

Înscrierile se realizează prin intermediul organizațiilor de pe lista publicată pe site. Această listă rămâne deschisă, putând fi completată cu organizații noi, la cererea acestora.

Nota finală de concurs a fiecărui nominalizat este compusă 50% din punctajul obținut la criteriile cantitative (care au fiecare aceeași pondere) si 50% din punctajul obținut la criteriile calitative (20% proiectele și 30% tipul muncii prestate).

Puteți înscrie candidaturile până la data: 7 noiembrie 2015, la următoarele adrese de e-mail: c.hedesiu@motivation.ro sau cristina.stan@activewatch.ro.

Candidaturile trimise ulterior acestei date nu vor mai fi acceptate.

După încheierea perioadei de înscrieri, în săptămâna 9-15 noiembrie, vor fi anunțați cei 5 nominalizați, care vor lua parte la eveniment. Anunțul câștigătorului va fi făcut în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități.

Sursă: www.incluziune.org

Organizații

Înregistrează organizația ta pe Bee Strong

Înregistrează cont de organizație

Voluntari

Fă un profil de voluntar pe Bee Strong

Înregistrează cont de voluntar

« »