Majoritatea oamenilor care au o organizaţie ştiu că pentru a exista au nevoie de vizibilitate. Mediul online este un teren avantajos pentru că oferă instrumente ieftine de promovare. Cu toate acestea, nefiind specialişti în domeniul PR, trecem peste unele metode simple care ar putea să ne ajute să ne promovăm eficient sau, pur şi simplu, folosim unele instrumente într-un mod greşit. Iată câteva metode care ne vor ajuta să obţinem mai multă vizibilitate.
Foloseşte textul descriptiv pentru orice video
Cu toţii ştim că o metodă eficientă de promovare este încărcarea de videoclipuri pe net, pentru că aduce foarte multe vizualizări. Cel mai cunoscut site pentru a viziona materiale video este www.youtube.com şi probabil oricine are acces la Internet, a utilizat cel puţin o dată acest site. Totuşi, există câteva greşeli pe care mulţi le fac atunci când urcă un video. Una dintre ele ar fi lipsa de informaţii descriptive. Este foarte important să adaugi o descriere la fiecare video şi, de asemenea, să oferi câteva informaţii despre organizaţia ta. Pentru a fi uşor găsită, este important să postezi un link către pagina oficială a organizaţiei şi un link către pagina de Facebook.
Obţine reacţii la postări
O a doua metodă ieftină de promovare e utilizarea Facebookului. Este util de ştiut că publicul cel mai activ pe Facebook are vârsta cuprinsă între 18 şi 35 ani, astfel poţi să decizi dacă acesta este publicul tău vizat şi dacă se merită efortul promovării pe această reţea socială.
Pe Facebook cu cât trece mai mult timp de la publicarea unei postări, cu atât mai mult scad şansele ca acea postare să fie văzută. Prin urmare, este important să primeşti reacţii din partea utilizatorilor pentru ca site-ul să o facă vizibilă mai mult timp în newsfeed.
Postează regulat
Dacă vrei să îţi faci cunoscută pagina de Facebook, postează regulat. Poţi posta des, dar ai grijă să păstrezi un conţinut relevant. Promovează în grupuri doar ceea ce ţi se pare foarte interesant pentru a nu irita publicul cu notificări. Cineva spunea că o metodă eficientă pentru a verifica dacă mesajele sunt relevante e să ne întrebăm dacă postările noastre de pe Facebook pot fi subiecte de interes în cadrul unei discuţii live.
Postează în intervale orare active
E bine de ştiut că cele mai bune momente pentru postări sunt la ora 11:00, ora prânzului, între 20:00 şi 23:00 şi în weekenduri, în special dimineaţa.
Crează titluri unice şi scurte
Pentru a avea mai multă vizibilitate, este util să ştii câteva metode prin care ai putea ajuta motorul de căutare Google să îţi găsească mai uşor site-ul. Astfel, crează titluri unice care să conţină cuvinte cheie. Ai grijă ca acestea să fie scurte pentru că Google nu afişează decât o parte din titlurile lungi şi, prin urmare, ai putea pierde din start o mulţime de vizitatori. Un titlul trebuie să fie un indiciu al subiectului principal care va fi tratat în text. Mulţi folosesc titluri diferite pentru articole cu scopul de a capta atenţia, dar aceştia nu reuşesc decât să atragă furia utilizatorilor pentru că nimănui nu îi place să se considere manipulat.
Foloseşte meta tag-urile
Foloseşte meta tag-urile. Acestea sunt cuvinte sau fraze scurte şi concise care oferă informaţii despre site-ul tău. Meta tag-urile pot fi integrate uşor în codul HTML ca mai apoi informaţia să fie afişată atuncă când Google oferă rezultatele căutării. Meta tag-urile pot fi folosite pentru a oferi o scurtă descriere site-ului, acestea nu trebuie să fie lungi pentru a fi vizibile în întregime. Sunt foarte utile pentru că ajută utilizatorul să economisească timp pentru căutarea informaţiei şi oferă mai multe şanse paginii tale de a fi accesată.
Pune cuvinte cheie în linkuri
Nu folosi linkuri lungi, ai grijă ca acestea să conţină cuvinte cheie pentru că atunci când Google caută informaţia după termenii specificaţi de tine, indexează în bold cuvintele cheie din link, făcându-le vizibile userilor.
Sparge textile în paragrafe logice
Textul trebuie să fie ca o relatare, aşa cum ai învăţat în clasele primare: cu început, cuprins şi încheiere. Conţinutul trebuie să fie organizat în jurul subiectului. Pentru că vizitatorii obişnuiesc să citească rapid postările, este util să spargi textul în paragrafe logice. Foloseşte termeni relevanţi. Fii atent cu termenii de specialitate pentru că ai putea nişa subiectul şi pierzi astfel vizitatorii care nu au vaste cunoştinţe în domeniu. S-ar putea să-i preocupe aceeaşi problemă, dar să folosească termeni cheie din limbajul general şi astfel Google să nu le afişeze materialul tău.
Utilizează imaginile
Pentru a păstra calitatea, foloseşte formate standardizate pentru imagini. Alege-le atent pentru că imaginile atrag. De mici preferăm cărţile cu imagini, iar în prezent încercăm să evităm textele care nu conţin măcar o imagine.
Ţinând cont de aceste metode simple şi aparent neimportante, vei reuşi să obţii mai multă vizibilitate pentru organizaţia ta. Cum se spune în popor: “Carul mic răstoarnă carul mare”.