25 Oportunități | 36 Organizații

FSC se numără printre finaliştii categoriei „Proiectul de voluntariat al anului” în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor 2015

Fundaţia de Sprijin Comunitar a reuşit să ajungă finalistă la categoria „Proiectul de voluntariat al anului” în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor. Proiectul care s-a bucurat de atenţie în concursul de votare este „Voluntari pentru comunități rurale” şi reprezintă a 10 ediție a Școlii de Vară, lansată în anul 2005, însă o ediție maturizată, după experiența anilor anteriori. Proiectul și-a propus în acest an să fie ediția cea mai reușită de până acum. Obiectivul general  a fost crearea unei atitudini „pro-comunitate” și de implicare în rândul liceenilor voluntari, precum și crearea unei punți de comunicare între liceenii din oraș și copii din zone rurale, în vederea creșterii accesului acestora la educație, valori sănătoase, cunoaștere reciprocă. Au fost 5 săptămâni de derulare a proiectului în 7 comune vizate: Stanisești, Podu Turcului, Vultureni, Motoșeni, Dealu Morii, Colonești, Corbasca, în care obiectivul principal a fost realizat. Gradul de participare sporită, (în comuna Stanisești au participat peste 200 de copii) și rezultatele înregistrate în cadrul cluburilor mult îmbunătățite față de anii trecuți indică un progres în ceea ce privește evoluția educațională a copiilor și interesul pentru activitățile educative extrașcolare.
Numărul de voluntari implicați în cadrul proiectului: 120
Numărul de ore de voluntariat desfășurate în cadrul proiectului: 46080

Adina, voluntar FSC povesteşte despre experienţa sa în cadrul acestui proiect: „Vara asta, am decis să cedez rugăminților prietenilor și să merg cu ei în acest proiect, „educativ și distractiv în același timp”, după cum l-au prezentat. În toate acele sate prin care am trecut era o sărăcie extremă. Să vezi fete, mai bine zis copile, cu copii și case fără canalizare este ceva obișnuit pentru acea zonă. În satul în care trebuia să „campăm” totul arăta deplorabil. Ne-am împrietenit cu copiii destul de repede. În fiecare zi învățam împreună lucruri noi. Atât ei în cadrul clubului de care mă ocupam, cât și eu de la ei, prin modul lor de a fi și de a înfrunta orice obstacole. Ultima zi a fost tristă de ambele părți. Copiii plângeau că se termină și că trebuiau să se întoarcă la muncă câmpului, iar noi voluntarii eram întristați că s-a terminat această săptămână, care nu a fost doar „educativă și distractivă”. Nu! Poate suna prostesc, dar mie mi-a schimbat viața. Sau cel puțin așa cred… Nu aș mai putea să îmi închipui că am să mai trăiesc doar eu și cu al meu egoism, fiind protejată de o bulă a ignoranței. Așa că vă recomand cu tărie, rupeți-vă o mică parte din vacanță și dăruiți-o unor copilași, pentru că sunt sigură că și voi veți ieși câștigați din această ecuație. La fel ca mine…”

Prin urmare, susţinând acest proiect, susţineţi iniţiativele voluntarilor băcăuani! Acordaţi un vot proiectului accesând linkul de mai jos.

http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/voluntari-pentru-comunitati-rurale-667

« »