25 Oportunități | 36 Organizații

ONG-urile de tineret din Bacău se întâlnesc vineri pentru a discuta problema lipsei fondurilor pentru tineri la nivel local

Vineri, 18 decembrie 2015, începând cu ora 17:00, la Pub S2 (str. Războieni) va avea loc o masă rotundă la care sunt așteptați reprezentanți ai tuturor organizațiilor non-guvernamentale de tineret din Bacău sau care desfășoară activități cu și pentru tineri la nivel local, pentru a dezbate lipsa fondurilor pentru tineri.

 Conform alin. 1 al articolului nr. 28 din Legea nr. 350/2006 a tinerilor, consiliile judeţene şi Consiliul general al municipiului Bucureşti, precum şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităţilor de tineret.

 În ultimii 4 ani (2012-2015), potrivit „Diagnozei privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”, lansată pe 27 octombrie la București în prezența autorităților centrale și locale, în bugetele Consiliului Local Bacău și cele ale Consiliului Județean Bacău nu au fost prevăzute sume, având ca destinație activitățile de tineret.

 Tinerii din Bacău au mare nevoie de activități și de proiecte în care să fie implicați, însă organizațiile de tineret se confruntă cu o lipsă acută de bani. Această stare de fapt trebuie să se schimbe și demarăm demersurile la nivelul Bacăului cu o discuție în care vom încerca să găsim soluții pentru a convinge autoritățile publice locale să respecte legea și să pună la dispoziție fonduri dedicate activităților de tineret. – Cristian Ghingheș, monitor al Consiliului Tineretului din România pentru gestionarea fondurilor de tineret la nivelul județului Bacău

 Evenimentul face parte din proiectul „Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale” (Tineri pentru Democrație), desfășurat de Centrul pentru Politici Educaționale (CPE) în parteneriat cu Consiliul Tineretului Din Romania (CTR) și Societatea Academica Din Romania (SAR), finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 Link-uri utile:

www.tineripentrudemocratie.cpedu.ro

www.fondong.fdsc.ro

« »