25 Oportunități | 36 Organizații

„Spargem miturile despre voluntariat”- activitatea care a adus peste 80 de oameni împreună

Într- o atmosferă de sărbătoare, voluntarii din cadrul a 16 ONG-uri băcăuane au jucat luni, 14 decembrie, rolul de “carte” în cadrul Biblioteci Vii “Spargem Miturile despre Voluntariat”, unde au avut oportunitatea să povestească participanților despre experiență lor de voluntariat din cadrul organizației reprezentate. Evenimentul a avut loc la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Corpul D, între orele 13:00-15:00, unde peste 80 de participanți au avut ocazia să pună întrebări sau să dea răspunsuri despre voluntariat. Pentru câteva ore, holul etajului 1 din corpul D a fost plin de materiale informative și oameni dornici să afle despre activitățile fiecărei organizații din Bacău prezentă la acest eveniment.12376727_973597159366389_8631282043372797035_n

„Această „Bibliotecă Vie”, sparge, pe bună dreptate, stereotipurile despre voluntariat. Participarea la acest deosebit eveniment este o excelentă oportunitate pentru organizația noastră de a se face văzută și auzită”, susține Alina Doni, președintele „Grupului de Inițiativă Basarabeană – Bacău”.

Eva Dumitrescu, coordonator de proiect „Grădina din curtea școlii” al Asociației „Iubim Natura”, afirmă: Biblioteca vie a fost un eveniment care a favorizat vizibilitatea Asociației „Iubim natura” și a activității noastre. A fost, de asemenea, un prilej bun pentru stabilirea de noi contacte în comunitatea ONG-urilor și familiarizarea cu alte inițiative de voluntariat pe care asociațiile le desfășoară.

12346580_973597139366391_4450492582849744103_nEvenimentul a fost organizat de către Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în cadrul proiectul „Strong” cu scopul de a promova sectorul nonguvernamental din Bacău și de a facilita un dialog între potențialii voluntari și ONG-urile băcăuane. Ideea evenimentului a pornit de la nevoia unei comunicări eficiente ale asociațiilor nonprofit cu tinerii, despre ideea de voluntariat care în județul Bacău beneficiază de o vizibilitate scăzută și, de asemenea, de la dorința de a promova conceptul de civism în rândul studenților.

„Spargem Miturile despre Voluntariat” este un eveniment organizat sub egida proiectului „strONG” – ONG-uri puternice pentru Bacău, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România.

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept