25 Oportunități | 36 Organizații

„Toate-s vechi și noua toate”- concurs de recitat poezie din lirica eminesciană, Onești

După succesul înregistrat la cele două ediții ale concursului de recitat poezii „Toate-s vechi și nouă toate”, Asociația de Tineret Onestin dorește să aducă acest concurs în atenția unui public cât mai larg, cu scopul de a trezi interesul oneștenilor pentru poezie și de a descoperi noi talente, atât printre elevii talentați ai instituțiilor locale de învățământ, cât și printre tinerii și adulții iubitori de poezie.

Prin cea de-a treia ediție a acestui concurs, alături de Primăria Municipiului Onești, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Editura Univers, Asociația de Tineret Onestin își propune să promoveze creația marelui poet național, Mihai Eminescu, să crească interesul față de lirica poetului, să descopere, să promoveze și să mediatizeze tinerele talente. Prin acest concurs, asociația își dorește să contribuie la dezvoltarea cunoașterii și promovării valorilor autentice din cultura română și să dezvolte orizontul cultural al tinerilor. Nu în ultimul rând, să asigure un demers interactiv în ceea ce privește receptarea creației eminesciene, prin valorificarea și stimularea potențialului creativ și originalitatea interpretării poeziei, concurenții având libertatea de a-și alege modul în care doresc să-și prezinte poezia.

Concursul va începe pe 15 ianuarie 2016 și se va finaliza cu Gala din data de 15 iunie 2016,

Regulament:
Concursul este deschis tuturor iubitorilor de poezie care locuiesc în Onești sau care învață la instituțiile școlare oneștene, cu vârste pornind de la 6 ani, încadrându-se în următoarele categorii de vârste:

cat.I cu vârste cuprinse între 6-10 ani;
cat. II cu vârste cuprinse între 11-14 ani;
cat. III cu vârste cuprinse între 15-19 ani;
cat. IV cu vârste cuprinse între 20-29 ani;
cat. V cu vârste peste 30 de ani.

Pentru înscriere, candidații trebuie să pregătească două texte din creația eminesciană. Nu se acceptă citirea textelor, acestea trebuie să fie bine cunoscute și interpretate într-o exprimare proprie, originală, la libera alegere în privința mijloacelor de prezentare: clasic, cu suport audio/video ș.a.m.d. Se acceptă și fragmente din poemele eminesciene ample: „Scrisorile”, „Luceafărul”, „Rugăciunea unui dac”, „Memento Mori” etc.

Cei interesați să participe la concurs și care se încadrează în categoriile IV și V vor completa un formular de înscriere online ce va fi disponibil din 15 ianuarie 2016 pe site-ul www.onestin.ro până pe data de 15 martie, ora 23:59. În formular candidații vor specifica numele, un număr de telefon la care pot fi contactați, adresa de e-mail, instituția la care învață sau lucrează, poezia preferată, numărul de poezii recitate, dar nu mai puțin de două poezii (dintre care doar una la alegere va face parte din concurs) și date despre alte concursuri de recitat la care au participat sau orice informație relevantă pentru acest concurs.

Pentru elevii instituțiilor școlare din Onești, în perioada 15 ianuarie – 15 martie, doritorii se vor pregăti pentru o preselecție ce va avea loc în cadrul instituției de învățământ pe care aceștia o frecventează, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2016, aceștia nu vor mai completa formularul de înscriere, urmând ca cei selectați să participe la preselecția finală organizată de Asociația de Tineret Onestin, în perioada 5 mai – 20 mai 2016.
Pe data de 10 iunie 2016, ora 17:00, va avea loc concursul de recitat poezii, iar în data de 15 iunie 2016, ora 17:00, se va desfășura Gala Laureaților, printr-un spectacol în care premianții vor susține momentele de recitat și la care vor participa și invitați speciali locali și naționali.

Concursul se va desfășura în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”.

Se vor acorda următoarele premii: Marele Premiu pentru cea mai bună interpretare de la toate categoriile de vârstă, premiile I, II, III și mențiune pentru fiecare categorie de vârstă, precum și premii speciale.

Premiile vor fi în bani, cărți și diplome de participare.

Asociația de Tineret Onestin
Tel: +40 748 960 753
Adresa: Bd. Republicii 43/C5, Onești, Bacău
E-mail: onestin_mail@yahoo.com
Web:http://www.onestin.ro/

sursa:aici

« »