25 Oportunități | 36 Organizații

AN Erasmus+ Italia organizează cursul de formare „DayCul-Act Daily, Think Interculturally”

AN Erasmus+ din Italia va organiza în perioada 16-23 martie cursul de formare „DayCul-Act Daily, Think Interculturally”.

Scopul cursului: dezvoltarea competențelor interculturale ale lucrătorilor şi liderilor de tineret în organizarea proiectelor de tineret, prin explorarea diversității culturale din perspectiva vieţii reale de zi cu zi şi folosirea acesteia ca instrument pentru descoperirea identităţii personale.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa:
http://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/application-procedure/5764/application/

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Profilul candidatului
– este lucrător/lider de tineret, manager de proiect, formator activ în domeniul tineretului;
– organizaţia/instituţia pe care o reprezintă este interesată să dezvolte viitoare proiecte Erasmus+ în domeniul tineretului;
– are vârsta minimă de 18 ani;
– deţine cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit).

Criterii de selecție:
– capacitate de multiplicare, informare şi formare;
– motivaţie şi aşteptări personale;
– intenţia de a dezvolta viitoare proiecte Erasmus+ în domeniul tineretului;
– distribuţie geografică;
– abilităţi lingvistice.

Data limită pentru înscriere este: 20 februarie 2016
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Italia până pe 23 februarie 2016.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Italia.

NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.

2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.

3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).

4. Agenția Națională din Italia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.

Informaţii detaliate referitoare la acest curs (descriere, obiective, profil candidat etc) se pot accesa la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/daycul-daily-culture-act-daily-think-interculturally-training-course-on-cultural-diversity-and-intercultural-learning-from-daily-life-perspective.5572/

Sursa: www.erasmusplus.ro

« »