25 Oportunități | 36 Organizații

Dă-ți întâlnire cu o carte

Hai și tu sâmbătă, 27 februarie ora 13:00, în Parcul Trandafirilor să promovăm cititul în spațiile publice. De ce ai nevoie? De o carte și de multă voie bună.

Ce câștigi dacă citești:
Ai parte de o cultură generală vastă, de o exprimare corectă, fluență și coerență, o gândire analitică dezvoltată, o memorie mai bună, o imaginație bogată, o sursă de informare și realizare ce poate depăși și vindecă o depresie.

Ce ești dacă citești:
Vei fi o persoană informată care va ști în orice situație să reacționeze corect, o persoană pe care cei din jur o vor respectă și o vor dori în sferă lor de acțiune, o persoană care se integrează repede în orice situație și colectiv, având un cuvânt de spus, o persoană fericită ce atrage ceea ce gândește și inspiră prin ceea ce face.

Cine ești dacă nu citești:
O persoană care nu prezintă interes, nu se iubește pe sine, nu-și dorește nimic, nu-și propune nimic, deci nu învește în ea, o persoană care nu are un cuvânt de spus și va suportă deciziile luate de alții referitoare la ea și viață ei, o persoană predispusă la eșec, viitor șomer pe care nimeni nu-l va angajă deoarece tu te vei gândi ce beneficii îți va oferi acel job în loc să gândești ce poți face tu pentru acel job, neavând așteptări de la tine nu te poți aștepta că altuia să-i pese de tine, o persoană care are un nume dar nu și valoare!

Ideea a plecat de la o simplă plimbare prin centru Bacăului, a unui membru organizator care a observat că în parcurile din Bacău se promovează orice altă activitate înafară de una creativă, relaxanta sau culturală. Inițiatorul evenimentului crede cu tărie că generația tânără trebuie să ia atitudine și să promoveze activități specifice vârstei și să fie modele pentru cei din jur, promovând sportul, lectură, socializarea face to face, meditația și chiar cursuri în aer liber!

Trăim într-o societate bazată pe câștig, unde valorile nu au nicio șansa în față egoismului și a altruismului și totuși, lectură sfidează realitatea și transformă carență ta într-o valoare, contribuind cu beneficii vitale în depășirea condiției tale umane și evoluarea ta că specie umană ce te diferențiază prin rațiune.

Cititul trebuie să fie și poate să fie o plăcere a vieții, pe care ne-o acordăm tot mai des sau tot mai rar, atunci când citești o carte reduci nivelul stresului cu 68%, inimă începe să bată mai încet, mușchii încep să se detensioneze, reduci stresul, relaxezi corpul și produci o stare de bine. Cititul nu te face doar mai educat și mai cult, ci îți îmbunătățește atât memoria cât și sănătatea, cu cât citești mai mult, gândești mai bine, pe măsură ce te afunzi în lectură, numărul conexiunilor neurale activate în creier crește.

Organizatorii încurajează cititul în spații publice, în aer liber, în parc, în autobuz, în gară, în timp ce stai la o coadă, citește și învață să te autoeduci și relaxezi, a venit momentul să iei inițiativă și să-ți construiești sigur educația pe care nu ai primit-o la momentul oportun, să înveți să-ți stăpânești emoțiile și frustrările, să înveți să te relaxezi și să atragi energie pozitivă evitând stresul și tot ce te înconjoară, să înveți ce înseamnă să stai la o coadă și să-ți respecți persoanele din jur evitând să atragi și să faci critici, să înveți că scuipatul pe stradă la fel că și mâncatul semințelor este o formă de involuție și nu de vitejie, să cedezi un loc în autobuz unei persoane mai în vârstă că mod de apreciere și respect pentru cei care au realizat ceva în viață până la o vârstă respectabilă, să treci stradă prin locuri marcate fiind un exemplu de responsabilitate pentru tine și cei care te înconjoară, să înveți că aruncatul mizeriilor pe stradă și nu în locuri special amenajate reprezintă o formă grotească de educație și chiar dacă e un sport național tu fi cel responsabil și gândește pozitiv, schimbare începe cu tine, deci ia atitudine.

Un model de tânăr European este acela care dă dovadă că trăiește într-o comunitate pe care o respectă și este ghidat după niște valori și principii, respectul, toleranța, egalitatea, pluralismul, sunt câteva dintre ele, care, ar trebui să te definească. Fi un tânăr care dă exemplu pozitiv, un tânăr care inspiră prin ceea ce face și crede, un tânăr care iubește să facă parte dintr-o comunitate responsabilă, care are nevoie de tine. Implică-te activ și voluntar, adu plus valoare acolo unde ești prezent.

Implicându-te activ înseamnă să fii responsabil, înseamnă să investești în educația ta, în timpul tău liber, în cultură și gândirea ta, să evoluezi. O poți face dacă citești, în fiecare zi o să vezi diferențe între tinerii care citesc și cei care nu citesc, aceștia din urmă se disting prin limbaj precar, prin incoerență, prin carențe în logică și debit, prin modul de a se exprimă fără a gândi și în general aceștia sfârșesc în a ocupă locuri de muncă nefericite pentru că în final, tot ceea ce deții, este ceea ce meriți. Încurajez lectura ca mod de autodepășire, ca mod de propulsare, ca o stare de spirit, această va avea grijă mereu să te ajute să te descoperi pe tine, să descoperi o lume mai bună, una fascinantă!

Proiect este susținut de:
-Consilul Județean al Elevilor Bacău
-Radio UNSR prin reprezentantul Ioana Ciuraru
-Interact prin reprezentantul Tudor Popa
-Profesor la Colegiul Gheorghe Vrânceanu, Dumitru Ficuță
-Profesor la Colegiul Economic, T.G
-Profesor la Colegiul Economic, Gabor Gabriel
-Asociația un Zâmbet Bacău
-Trupa T Bacău
-Preot Marius – Biserica Lazaret Bacău
-Apostol Marius BCR
-Radio Bloo – Colegiul Gheorghe Vrânceanu

Sursa: www.facebook.com

« »