25 Oportunități | 36 Organizații

Masa rotundă “Accesul la educație al tinerilor din mediul rural”, 23 februarie, Bacău

Asociația Favor, în parteneriat cu Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), organizează, pe data de 23 februarie 2016, de la ora 16:30, masa rotundă intitulată „Accesul la educație al tinerilor din mediul rural”. Evenimentul vine ca urmare a experienței de lucru a Asociației Favor în mai multe comunități defavorizate din județul Bacău. Una dintre concluziile experienței asociației este aceea că tinerii care ajung să se înscrie la liceu în municipiul Bacău renunță după câteva luni să mai frecventeze cursurile din cauza faptului că, având în vedere metodologia de calcul prevăzută de Legea Educației Naționale nr.1/2011, decontul transportului se face cu întârziere și nu acoperă decât o treime din valoarea totală cheltuită.
Un alt factor care contribuie la rata crescută a abandonului școlar sunt și rutele de transport ce nu sunt corelate cu programul tinerilor de la liceu.
Scopul întâlnirii organizate de noi este de a aduna la aceeași masă factorii interesați de rezolvarea acestei probleme și identificarea posibilelor soluții de intervenție.
În urma mesei rotunde va fi lansată o petiție la nivel național privind SOLICITAREA PENTRU O SCHIMBARE LEGISLATIVĂ URGENTĂ PRIVIND ASIGURAREA ACCESULUI FIECĂRUI TÂNĂR LA EDUCAȚIE.

Persoanele interesate de tema acestui eveniment sunt rugate să confirme participarea la adresa de email teodora.damoc@rymd.ro sau la numărul de telefon:0744278238.

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept