25 Oportunități | 36 Organizații

Voluntariatul, oportunitate pentru carieră-interviu cu Dumitru Nicolae

If you don’t find out just how to successfully begin your essay or at which to hunt for encouraging data, we are going to be happy to help you. While some could involve essay creating a skill, however should a person knows the hints and tricks also has got the power to master them, essay writing might well not be this type of struggle. It will be potential to purchase argumentative essay at their site. If you should be given a specific article composition, it is wise to determine it is not the simplest activity to deal with absolutely. Argumentative essay is essays for sale online really a work where the creator is needed to state that a notion. Composing qualitative composition is an intricate project, as it requires the existence of quite a few capabilities at the identical moment. Everything you find it possible to accomplish is move through previous essays and see how they will have been formatted to discover the manner in which you must receive the business finished.

Voluntariatul ajută oamenii să își trăiască pasiunile. Mai mult, voluntariatul îi ajută să se implice mai activ în societate și cu mai multă responsabilitate, motiv pentru care ajung în centrul atenției al angajatorilor. Dumitru Nicolae este un alt tânăr care datorită voluntariatului a reușit să obțină un post de muncă care îl motivează și, în același, timp îi oferă oportunități multiple de dezvoltare personală și profesională. Cum experimentează tânărul conceptul de voluntariat aflați din următorul interviu. 

1.Spune-mi ceva despre tine. (Cine ești? Câți ani ai? Ce hobby-uri ai ? Dacă ești student(ă), unde?
/dacă ți-ai terminat studiile, unde? Dacă ai activități în care te implici, oferă-mi câteva detalii)

Mă numesc Dumitru Nicolae, am 27 de ani, îmi place să călătoresc și să citesc. Am terminat de curând un institut pentru pregătire al ofițerilor din cadrul organizației „Armata Salvării”, unde am beneficiat de cursuri la Moscova, Chișinău și Amsterdam.

Actualmente mă implic în activitățile „Armatei Salvării”, iar când am timp liber particip și la alte activități derulate de alte ONG-uri. De câteva zile coordonez activitatea nou-începută din orașul Bacău. Împreună cu membrii Asociației „Armata Salvării” dorim să deschidem un after school într-o școală din Bacău și să lucrăm cu copii defavorizați și părinți lor.

2. Cum ai ajuns să faci voluntariat?

Doream să mă implic în domeniul social, într-o activitate care are impact. Mi-am dorit să fiu voluntar la Crucea Roșie din Craiova, dar nu am reușit să intru în contact cu ei, motiv pentru care am început să caut pe internet diferite organizații care au o activitate similară. După lungi căutări, am găsit ceva pe un forum, inactiv în perioada respectivă, despre o Armată a Salvării. Mi s-a părut puțin ciudată la început, dar curios din fire cum sunt, am încercat să aflu mai multe. Prima impresie a fost favorabilă. Mi-a plăcut foarte mult activitatea pe care ei o aveau cu copiii din orfelinate și am simțit ca o „chemare” dorința de a mă implica și eu. Și asta am făcut!

3.Ce abilități, competențe ai dobândit în urma muncii de voluntariat?

Am devenit mai sensibil la nevoile altora, vorbesc ușor în public și fac asta des (1-2 ori pe săptămână), am cunoștințe mult mai mari de operare pe calculator, decât atunci când am început să fac voluntariat. Am avut multe provocări, m-am îmbogățit ca om, am deprins capacități de muncă în echipă, mă înțeleg cu oamenii din jur, am devenit o fire sociabilă, mai capabil, mai atent la detalii, concentrat pe țeluri și, de asemenea, mi-a deschis imaginația pentru vise mai mari. Ca să nu mai zic că voluntariatul îți dă o stare de mulțumire sufletească! Oamenii cu scop, mai ales voluntarii, sunt cele mai fericite ființe din câte știu.

4.Cum te-a ajutat experiența de voluntariat să te angajezi?

Experiența de voluntariat a fost hotărâtoare. Datorită celor 2 ani de voluntariat și cunoștințe despre Asociația Armata Salvării, am fost selectat! Atunci când ești voluntar, începi să cunoști toate aspectele muncii pe care o faci, devii mai bun și nu de puține ori voluntarii sunt la fel de eficienți sau poate în anumite situații mai eficienți decât angajații. Evident că orice companie își dorește să aibă angajați care, atunci când încep munca, să cunoască în detaliu sau cât mai mult posibil ceea ce e nevoie să facă. Plus că astăzi există suficient de multe persoane care realizează că sunt incompatibile cu jobul pe care tocmai l-au obținut. Așadar, voluntariatul, în general, ajută și compania și voluntarii:
– Compania are o baza de selecție bună și testată;
– Voluntarii au posibilitatea să își descopere domeniul cu care pot fi compatibili;

5.Unde ești angajat și ce faci acolo?

Lucrez în Asociația „Armata Salvării”, coordonez activitățile din Bacău. Așa cum am mai menționat, intenționăm să deschidem un centru pentru copiii defavorizați.
Activitățile noastre urmăresc:
– oferirea de mese calde și gustări
– oferirea de haine
– posibilitatea de a face duș, a se tunde și spăla hainele pe gratis
– acces la un after school interactiv și folositor
– acces la o clasă de calculatoare cu internet
– cursuri de pregătire și formare, pe piața muncii, etc
– Conferințe, seminare și întâlniri de grup pe teme educaționale și de dezvoltare personală

6.Ce rol are voluntariatul pentru tine?

Mă reprezintă, e o parte din mine, continui să fac multe lucruri voluntar, chiar și în cadrul companiei ori de câte ori am ocazia! Voluntariatul este mecanismul care îți asigură cel mai rapid și eficient o privire de ansamblu asupra vieții, și, în același timp, o privire punctuală a locului tău în societate și într-o organizație. Te ajută foarte bine să te cunoști pe tine însuți și, mai mult decât atât, poți contribui la binele general, al tuturor.

7.După părerea ta, ce șanse au tinerii care fac voluntariat să se angajeze pe baza experienței dobândite în cadrul activităților?

Dacă sunt perseverenți și au un vis, au toate șansele din lume, plus că în activitatea lor de voluntariat (dacă se desfășoară pe o durată medie sau lungă) deprind calități și abilități pe care doar un angajat de top le poate avea.

Articol scris de Oxana Morari

Construind caractere, construim societatea.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »

One thought on “Voluntariatul, oportunitate pentru carieră-interviu cu Dumitru Nicolae

  1. Bravo NICU cand ne-am cunoscut la o firma nu credeam ca cineva se va schimba cum te-ai schimbat tu de aceea iti dorec mult succes si bafta in viitor .DUMNEZEU SA TE AJUTE

Comments are closed.