25 Oportunități | 36 Organizații

Webinar „Trusa de activism- instrumente de advocacy pentru cetățeni organizați formal sau informal”

Pe data de 5 februarie 2016 între orele 17:00-19:00 va avea loc webinarul „Trusa de activism- instrumente de advocacy pentru cetățeni organizați formal sau informal”.

De ce să participi la webinar?

Dacă vrei, poți, numai că între a vrea și a putea, e a ști cum. Dacă vrei să afli ce dezbat consilierii locali la ședința de mâine, trebuie să știi unde să cauți ordinea de zi a ședinței. Dacă vrei să afli cine și pe câți bani au fost puse bordurile de stradă, trebuie să trimiți o solicitare de informații în baza legii 544/2001. Dacă nu primești răspuns în 30, poți să dai instituția în judecată. Dacă vrei să organizezi un protest, trebuie să faci o cerere la Primărie. Dacă vrei să schimbi sau să propui o lege, trebuie să convingi încă 99 999 de cetățeni, din cel puțin un sfert din județele țării, cel puțin 5000 din fiecare județ, care să semneze pentru inițiativă.

Trusa de activism îți oferă un set de instrumente care te ajută să poți, dacă vrei să schimbi ceva în jurul tău : instrumente pentru interacțiunea cu instituțiile publice, informații despre drepturi cetățenești și legi care le bat în cuie, pași de urmat atunci când vrei să organizezi o campanie de advocacy.

Webinarul păstrează subiectele principale ale cursului, oferind un spațiu de învățare interactiv, pe durata celor 2 ore de desfășurare. Dacă nu ați putut participa la training-urile din orașul dumneavoastră sau dacă aveți întrebări pe marginea tematicii cursului, pe care o puteți descărca de pe link-ul de mai sus, vă invităm să vă alăturați întâlnirii online.

Sursa: centrulpublic.ro

« »