25 Oportunități | 36 Organizații

Concurs pentru jurnaliști și bloggeri care abordează teme europene

Reprezentanța Comisiei Europene își propune să-i încurajeze pe jurnaliști și bloggeri să se specializeze în analiza informațiilor care provin de la instituțiile europene și a subiectelor europene în general și, ca urmare, lansează concursul Reporter și Blogger European.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2016, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante). Fiecare concurent trebuie să trimită minimum trei materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului (vezi mai jos categoriile și criteriile de evaluare pentru fiecare în parte). Concurenții pot participa la o singură categorie (dintre primele 7).

Jurnaliștii și bloggeri pot participa, de asemenea, într-o categorie specială a concursului: „Social media admin”. Concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 martie și 31 octombrie, în care să administreze conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Condițiile de înscriere și criteriile de evaluare pentru această categorie sunt detaliate mai jos. Orice concurent care participă la una dintre primele 7 categorii poate participa și la categoria specială, având astfel ocazia să câștige două premii.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Calendarul competiției:

martie 2016: lansarea concursului

31 octombrie: termen limită pentru înscrierea în concurs la toate categoriile

15 martie – 31 octombrie: desfâșurarea competiției

15 – 30 noiembrie: jurizare

10 decembrie: eveniment de anunțare a câștigătorilor

Categorii:

Presă audio (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concursPresă video  (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

Presă scrisă și online  (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

Opinie / editorial (orice mediu: audio, video sau presa online) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

Blog  (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună) – minimum 3 postări înscrise în concurs

Galerie (imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – însoțită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

Social media admin. Orice participant care se înscrie cu materiale într-una dintre categoriile 1 – 7 poate participa și câștiga la categoria social media admin, cumulând astfel două premii.

La fiecare categorie se acordă un singur premiu.

Temele concursului:

Participanții pot aborda orice subiect legat de Uniunea Europeană (și care este de interes pentru publicul din România). Una din temele prioritare de dezbatere pentru acest an este Planul de investiții pentru Europa (numit și „Planul Juncker”).

Pentru mai multe detalii despre concurs, accesați linkul de mai jos. www.ec.europa.eu

« »