25 Oportunități | 36 Organizații

Federația Volum organizează 3 seminare de prezentare și aplicare a ghidului de măsurarea impactului voluntariatului

În perioada iulie 2015 – martie 2016 Federația VOLUM, cu sprijinul experților cooptați în cadrul grupui de lucru coordonat, a demarat un proces de creare a unui sistem de măsurare a impactului social și economic pe care voluntariatul îl are în România. Acest demers are ca scop întărirea capacității ONG-urilor pentru măsurarea impactului programelor și a activităților de voluntariat în rândul organizațiilor care implică voluntari din România.

Consultarea organizațiilor în acest demers este vitală pentru elaborarea unui ghid util și ușor de folosit de către comunitatea ONG-urilor din România, adaptat nevoilor și stadiului de dezvoltare organizațională a viitorilor utilizatori ai instrumentului.

În aprilie 2016 Federația VOLUM, împreună cu experții cu care colaborează în acest demers, va organiza 3 sesiuni de lucru și instruire pe utilizarea ghidului de măsurarea impactului destinate a 100 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din România, cu precădere coordonatorilor de voluntari. dar nu numai. Acestea sunt programate astfel:

5 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (1)

11 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (2)

15 aprilie – București, Seminar de Prezentare și aplicare a Ghidului de Măsurarea Impactului Voluntariatului (3)

Seminarele se vor desfășura în intervalul orar 10.00 – 15.00. Locația și agenda vor fi comunicate către cei înscriși.

Vă puteți înscrie la  un seminar dintre cele trei disponibile, completând formularul prezent AICI, până la data de 31 martie 2016 (pentru seminarul din 5 aprilie) și până la data de 7 aprilie 2016  (pentru seminarele din 11 și 15 aprilie). Conținutul seminarelor este același. De asemenea, pentru o experiență de învățare mai complexă, puteți consulta  și anunțul de participare la seminarele de formare pentru primul soft ce vine în sprijinul organizațiilor în procesul de management al voluntarilor . Acestea vor avea lor:

  • 6 aprilie – București, Seminar Formare Registrul Național al Voluntarilor – Volunteer 360 (1)
  • 14 aprilie – București, Seminar Formare Registrul Național al Voluntarilor – Volunteer 360 (2)
  • 20 aprilie –  București, Seminar Formare Registrul Național al Voluntarilor – Volunteer 360 (3)

Puteți participa și la aceste seminare completând acest formular.

Pentru participanții din afara Bucureștiului se va asigura transportul, cazarea (1 noapte), iar pe parcursul evenimentului se vor asigura 2 pauze de cafea și 1 pauză de prânz.

Aceste ateliere se desfășoară în cadrul proiectului Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Sursa: www.federatiavolum.ro

« »