25 Oportunități | 36 Organizații

YouthBank finanțează ideile liceenilor

Activitățile YouthBank România sunt incluse în „YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” proiect finanțat prin granturile SEE 2009 –2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org

În perioada octombrie 2015 – februarie 2016, liceenii din echipa YouthBank Bacău au desfășurat mai multe activități de mobilizare de resurse din comunitatea băcăuană. Din banii mobilizați astfel a fost creat fondul YouthBank, disponibil pentru această rundă de finanțare.

Astfel, fondul YouthBank va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 3.000 lei. Descarca formular buget aici

Pentru a putea accesa aceste finanțări, echipe de minim 3 liceeni trebuie să completeze un formular de aplicare, pe care îl poți descărca de aici.

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare. Cele două variante pe care o echipă de proiect le are la dispoziție sunt:

1. proiectul este găzduit de o organizație non-profit/școală. Mai multe detalii despre rolul organizației gazdă puteți afla aici.
2. finanțarea este acordată unei persoane adult care își asumă responsabilitatea legală pentru implementarea proiectului, în numele echipei de proiect. Încurajăm tinerii să opteze pentru oricare din cele două variante.

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YB Bacău. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 4 aprilie – 4 iunie 2016.

Descărcați ghidul de finanțare pentru mai multe detalii.

Sursa: www.bacau.youthbank.ro

« »