25 Oportunități | 36 Organizații

Feedback și înțelegere

 

Ce înseamnă să dai feedback?

The papers are obviously a more typical caliber and assist one to buying term paper online… get to amazing levels. What’s more, you may have the papers that we create for you personally, plus they’ll not be offered and even known to any other client. Though buying search papers make sure that you’re likely to find initial papers. It really is correct that you can receive research newspapers on the web cheap, and you’re going to grow to be exactly everything you pay for. Therefore, if you’d like to purchase low-cost research papers, we’ll inform you how we focus on finishing your orders. With the abundance of advice out there about the net, it’s come to become quite simple to obtain research papers that were affordable. Whenever you would like to obtain analysis papers online economical, the exact first thing is to present the info about your educational degree, the kind of assignment, the variety of webpages and also the deadline you’ve got to meet.

 

Dacă ne uităm într-un dictionar, aflam că fedback-ul este conexiunea inversă care îndeplinește funcția de autoreglare, prin aceea că menține stabilitatea și echilibrul față de exteriorul sistemului.

Potrivit definiției de mai sus, să dai feedback ar înseamna să oferi acel răspuns care să îl ajute pe celălalt să se regleze, să își ajusteze comportamentul la care faci referire, dar și să contribuie în același timp la restabilirea sau menținerea echilibrul între tine și el.

Prin feedback comunicăm ecoul pe care l-a avut în noi ceea ce a spus sau a făcut celălalt. Fie că ne-a afectat și a trezit anumite emoții in noi, sau că am rămas indiferenți; în ce măsură și cu ce intensitate; ce poate aduce în comportamentul său și in relație astfel încât să se producă o schimbare benefică.

Câteva chestiuni importante despre feedback …

În primul rand feedback-ul se oferă doar atunci când este cerut. De multe ori, vrem să ne exprimăm și să le împărtășim celorlalți gânduri, emoții care ne încearcă. Poate că nici nu vrem să găsim un răspuns, sau nu avem nevoie de o informație, doar vrem să fim ascultați. Și totuși se întâmplă, ca în loc să primim înțelegere și empatie să ni se administreze un sfat sau o încurajare, sub formă de feedback.

Cred că încep să îmbătrânesc…

Ți se pare!

Cred că există o mare diferență între un feedback despre persoană în sine și un feedback despre un comportament anume al acesteia. Atunci când oferim feedback pozitiv referitor la persoană în sine, aceasta se va simți flatată și îi va hrăni Ego-ul. Feedback-ul negativ cu referire la persoană supără si descurajează.

Feedback-ul referitor la comportamentul concret este mult mai sincer și mai autentic.  Exprimă ceea ce am simțit în legătură cu ceea ce a spus sau a făcut celălalt, independent de experiențele anterioare pe care le avem împreună. Feedback-ul rămâne subiectiv în sine, deoarece exprimă trăirea proprie, însă este eliminat riscul de a fi contaminat cu frustrări mai vechi din acea relație.

Deși știm cu toții că feedback-ul despre comportament este de preferat, cu greu reușim să îl punem în practică de fiecare dată si sfârșim de cele mai multe ori prin a generaliza la nivel de persoană, folosind expresii ca: niciodată tu nu…, mereu se întmplă să…., întotdeauna ai făcut așa….  Poate că ar trebui să ne oprim puțin și să reflectăm dacă nu cumva vorbește furia și frustrarea din noi, să le trăim, să le recunoaștem și să le acceptăm ș abia apoi să ne întoarcem către celălalt și să îi dăm feedback. Și de ce să nu recunoatem că ne place să facem evaluări ale celorlalți și să credem că avem dreptate? Ca ființe umane avem nevoie de o doză de predictibilitate în a ne raporta la ceea ce ne înconjoară, iar tocmai aceste evaluări ne permit să avem un control mai bun asupra propriei vieți.  Daca nu deținem controlul, ne aflăm în situația în care trebuie să acordăm timp și să luăm fiecare situație în parte așa cum este, să vedem ce trezește în noi și ce putem face cu ea. Lucru pe care, din păcate, nu ni-l permitem de fiecare dată.

Am observat că tindem să dăm feedback atunci când ceea ce vrem să transmitem este însoțit de o emoție prea mare ca intensitate. Fie că suntem prea incantați și oferim feedback pozitiv, fie că suntem prea dezamagiți, așa că ne exprimăm decepția printr-un feedback negativ, nemaiputând să ținem atâta supărare în interior. Cred că ne-ar face bine să ne luăm puțin timp înainte de a oferi un feedback, să ne lăsăm să simțim mai mult, să ne clarificăm nouă înșine și să privim cu acceptare tot ceea ce vine. Abia după ce ne-am dat acest timp pentru “a digera” ceea ce este în noi, să îl transmitem.

Mă scoți din minți cu  comportamentul ăsta al tău de misogin!

Să dai feedback pozitiv este o plăcere in sine și nu cred că prezintă dificultăți în a-l transmite pentru cel care îl oferă. Doar atât, că este recomandat să îl oferim mai des, având în vedere câtă bucurie aduce celui care îl primește.

Feedback-ul negativ, pe de altă parte, având în vedere că presupune un reproș și indicații despre ce și cum ar trebui să se schimbe, este evitat. Găsim tot felul de rețete și de pași de urmat pentru a transforma un feedback negativ într-unul constructiv. Eu una, nu am fost convinsă de acestea și nici nu am senzația că sunt atât de eficiente precum promit. Împachetarea feedback-ului în diverse forme nu ajută pe cel care îl primește, mai mult îl face sceptic și are senzația de falsitate. Cel care îl oferă, încercând să respecte pașii sugerați, afișează o falsă politețe și nu este autentic.

Dar dacă privim feedback-ul în termenii a ceea ce simțim noi față de cealaltă persoană? Și îi spunem cum ne face să ne simțim atunci când se comportă în asemenea fel? Concentrându-ne pe ceea ce este în noi și a fost determinat de către celălalt. Dacă despre fapte concrete nu putem avea siguranța că ne putem pronunța, evaluând, judecând în mod obiectiv, atunci despre simțire o putem face; mai ales despre propria simțire, ce nu poate fi contestată de nimeni. Astfel, încercăm să îl facem să înțeleagă cum este situația văzută din perspectiva noastră si chiar mai mult de atât, cum o trăim și cum ne afectează.

Ceea ce eu am simțit a fost o dezamăgire puternică atunci când…

Mă simt dată la o parte în momentul acesta.

Putem apoi să încercăm să vedem și ce simte interlocutorul nostru și, dacă are deschiderea, să aflăm și ce a determinat comportamentul lui.

Mi-am dat seama că în ultimele doua săptămâni te simțeam din ce în ce mai puțin prezent și implicat și asta  s-a văzut cu timpul și în rezultatele tale. Mă întreb cum a fost pentru tine în tot acest timp…

Să ajungem la un asemenea nivel de înțelegere poate că nu este ușor la început și nici la îndemână. Presupune să devenim vulnerabili și să fim dispuși să ascultăm și să ne asumăm ceea am transmis. Însă, în această atmosferă de intimitate, feedback-ul este mai ușor primit deoarece ajungem să ne înțelegem unul pe altul, la un nivel mai profund, comunicând autentic.

Este nevoie doar de puțină deschidere, răbdare și înțelegere acordată reciproc. Acestea sunt și ingredientele de care avem nevoie zilnic în viața noastră.

 

 

Sursă foto: cleveland.com

 

Articol scris de luiza.neacsu

Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Daca te accepti asa cum esti, vei exista cu adevarat in fiecare moment. Fii doar tu insuti si va fi sufficient. Osho

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »