25 Oportunități | 36 Organizații

7 filme motivaţionale pe care să le vezi cu voluntarii tăi

Filmele influenţeză emoţiile, te fac să plângi, să râzi, să prinzi curaj sau să-ţi fie frică. Oamenii iubesc să privească filme, dar foarte mult contează ce filme își aleg. Dacă dorești să îmbini utilul cu plăcutul, să privești un film, dar în același timp să înveți lucruri noi, să înţelegi diverse concepte și să-ți încarci bateria cu motivație, îți recomand următoarele filme:

1.Teoria întregului (The Theory of Everythink ) un film excepţional care arată că viața este în fiecare clipă, un scenariu care îmbină dragostea, inteligența, curajul de a trece peste greutăți pentru a obţine ce îţi dorești cu adevărat. Este un film realizat în baza unei povești reale cu actorii Eddie Redmayne şi Felicity Jones în rolul principal. M-a inspirat prin puternica dragoste, perseverența uimitoare și ideea că orice efort este remunerat după forța pe care ai depus-o.

2.Doamna de fier ( The Iron Lady ) prezintă biografia lui Margaret Thatcher, în special, evoluţia sa în mediul politic. Filmul prezintă alegerea acestei femei care optează pentru carieră, punând pe planul doi familia. Tot în acest film vei descoperi gândirea strategică, caracterul puternic, inteligența și curajul ei de a se putea opune unei comunități de bărbați. Acest film m-a făcut să reflectez asupra ideei că trebuie să gândești pe termen lung și trebuie să-ți formezi un caracter puternic pentru a-ţi atinge obiectivul. Dacă sunteți interesați de personalități puternice, vă recomand filme ghidate de același inspirație-Lincoln, Gandhi.

3.În căutarea fericirii ( The Pursuit of Happyness) bazat pe fapte reale, filmul evocă ideea precum că: dacă dorești ceva trebuie să gândești și să faci ca să obții acel lucru. Nimeni și nimic nu poate influența dorința arzătoare ce îți domină sufletul și cugetul, nu trebuie să lași pe nimeni să-ți influențeze alegerile, pentru că de ele depinde fericirea ta.

4.Dă mai departe! (Pay it Forward) filmul relatează o teorie interesantă prin care putem ajuta lumea în care trăim. Astăzi toți ne confruntăm cu ura, invidia şi indiferența, totuşi, un profesor pe nume Kevin Spacey, lansează ideea de a rambursa binele făcut altor persoane sub forma unde piramide, astfel încât fiecare persoană care a fost ajutată de cineva, să ajute şi ea la rândul său, formându-se, astfel, un lanţ al binefacerilor. Eroul filmului este însă un băiat de clasa a 7-a care crede cu ardoare în această teorie a binefacerii. Perseverența de a pune în aplicare această idee este nemaipomenită şi are consecințe extraordinare asupra vieții unor oamneni pentru că binele se amplifică şi aduce schimbări!

5.Dictatorul ( The great Dictator ) Filmul este o combinație dintre comedie și drama, cu Charlie Chaplin în rolul principal, fiind primul film sonor al acestui actor. Având rol dublu, actorul arată felul tiran și ridicol al lui Hitler, dar și a unui frizer ce suportă consecințele trecutului. Acest film învață să prețuim democrația, libertatea ce ne-o oferă prezentul. Vă recomand, de asemenea, să vizionați și acest video faimos şi să meditaţi la mesajul global. https://www.youtube.com/watch?v=Gaq62VCcnew

  1. Good Will Hunting -film în care un tânăr simplu reuşeşte să-şi descopere potenţialul şi ajunge să înregistreze progrese enorme. Filmul scoate în evidenţă viața personală a personajului, sarcina de a se confrunta cu trecutul lui, dar, în același timp, capacitatea de a spera, de a se orienta spre viitor. Acest film m-a ajutat să fac distincția dintre carieră și familie și să fiu fermă în alegerea mea, să-mi dau seama că de alegerile mele depinde viaţa mea.
  1. Forrest Gump- ultimul din listă, dar nu mai puţin impresionant. Filmul relatează povestea unui om obișnuit, dar care arată că imposibilitățile sunt o limită a imaginației noastre. Producţia pune în lumină ideea că fiecare dintre noi poate schimba lumea și fiecare dintre noi își poate urmări visele. Un film care inspiră prin simplitate și idei puternice. Un film care arată că perseverența este în acțiuni zilnice, în obiceiuri care îți formează caracterul și care îți determină viața.

Dacă te lași dus de valul unui film, atunci este foarte important ce privești. Filmele îți pot furniza energie, inspirație și motivație sau exact partea opusă.  Filmele menţionate mai sus, vi le recomand cu mare drag. Le puteţi vedea în echipele de voluntari, organizând o seară de film pentru că veţi avea, cu siguranţă, de învăţat câte ceva!

 

Articol scris de Mihaela Malai

Îmi place muzica și cărțile. Sunt îndrăgostită de călătorii și experiențe unice, de oameni pozitivi și voluntariat. Fraza care mă caracterizează: More dream, work hard and live the moment.

Vezi toate articolele ale acestui autor →

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept