25 Oportunități | 36 Organizații

Participă la cursul de formare „TYE – Tools for Youth Exchanges”

În perioada 10-16 octombrie 2016, în Irlanda va avea loc cursul de formare „TYE – Tools for Youth Exchanges”, organizat de An Erasmus+ din Irlanda.

Scopul cursului:

să prezinte lucrătorilor şi liderilor de tineret diferite instrumente care pot fi utile în dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii proiectelor lor de schimburi de tineri şi să exploreze nevoile comune şi înţelegerea participanţilor cu privire la instrumentele bune pentru schimburile de tineri, cu accent special pe implicarea activă a tinerilor.

Informaţii detaliate referitoare la acest curs (descriere, obiective, profil candidat etc.) se pot accesa la următoarea adresă:

https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/tye-tools-for-youth-exchanges.5745/

Profilul candidatului:
– este membru al unei organizatii non-guvernamentale active în domeniul tineretului (lucrător sau lider de tineret);
– are experienţă în organizarea de proiecte de schimburi de tineri sau este pe punctul de a planifica un proiect de schimburi;
– are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
– este motivat în realizarea unor viitoare proiecte Erasmus+ de schimburi de tineri;
– are vârsta minimă de 18 ani.

Criterii de selecție:
– capacitate de multiplicare şi informare;
– motivaţie şi asteptări personale;
– distribuţie geografică;
– abilităţi lingvistice.

Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa:
https://www.salto-youth.net/mysalto/login/?pfad=/tools/european-training-calendar/application-procedure/6168/application/)

Data limită pentru înscrierea online este: 14 iunie 2016

Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Irlanda.

NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.

2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren  (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.

3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi  reținut din cheltuielile de transport, la decont).

4. Agenția Națională din Irlanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente  programului de activități.

Sursa: www.erasmusplus.ro

Sursa foto: iloveerasme.tumblr.com

« »