25 Oportunități | 36 Organizații

Proiectul „STRONG-ONG-uri puternice pentru Bacău” a ajuns la final

Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) a organizat, pe data de 28 aprilie, conferința de final a proiectului „strONG – ONG-uri puternice pentru Bacău” al cărui obiectiv principal a fost dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernametale din județul Bacău de a gestiona eficient relația cu voluntarii, publicul țintă şi pe promovarea conceptului de voluntariat în rândul băcăuanilor.

La acest eveniment au participat peste 20 de reprezentanți ai sectorului non-guvernamental local, beneficiari ai proiectului și voluntari implicați în activitățile derulate în ultimele nouă luni de zile.

În prima parte a evenimentului a avut loc o prezentare a activităților care au avut loc pe parcursul celor 9 luni de proiect. Proiectul „STRONG-ONG-uri puternice pentru Bacău” a presupus dezvoltarea platformei www.beestrong.ro, loc de întâlnire între ONG-urile băcăuane și potențiali voluntari de la nivelul județului Bacău. Pe lângă acest instrument de promovare, în cadrul proiectului au fost dezvoltate încă două metode pe care ONG-urile băcăuane le-au putut utiliza pentru a-și promova activitatea în comunitate: Biblioteca Vie “Spargem Miturile despre Voluntariat”, desfășurată în luna decembrie 205, în parteneriat cu Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și Catalogul ONG-urilor din județul Bacău, material de prezentare a 20 de organizații din județ. Totodată, în cadrul acestui proiect, a fost realizată și cercetarea „Puterea ONG în Bacău”, prezentată în cadrul unui eveniment ce a avut loc luni, 25 aprilie 2016.

De asemenea, reprezentanții societății civile băcăuane au putut participat la trei sesiuni de formare pe subiecte precum dezvoltarea de parteneriate, managementul voluntarilor și metode de comunicare în mediul online. De-a lungul celor 9 luni de proiect, au fost organizate și alte patru campanii de promovare a voluntariatului atât în mediul rural cât și la nivelul municipiului Bacău. Printre acestea, amintim acțiunea de ecologizare desfășurată în Parcul Gherăiești, campania Orașul Redescoperit, două acțiuni desfășurate la școlile din Filipești și Horgești, în luna septembrie 2015, precum și o acțiune de întreținere a Casei Memoriale a pictorului Nicu Enea, desfășurată în luna martie 2016.

La evenimentul de închidere a proiectului, participanții au putut să voteze primele trei rezultate care trebuie să fie menținute după finalizarea proiectului și să identifice metode de asigurare a sustenabilității acestora. Reprezentanții ONG-urilor băcăuane prezente la eveniment au considerat că platforma www.beestrong.ro este un instrument de promovare al activității sectorului non-guvernamental băcăuan care trebuie să fie menținut, sesiunile de training menite să dezvolte personalul din ONG-urilor băcăuane și platforma www.orașulredescoperit.beestrong.ro. În acest sens, echipa proiectului derulează o campanie de strângere de resurse prin care să asigure continuitatea rezultatelor, iar cetățenii interesați să ne sprijine în acest demers sunt invitați să ne contacteze la adresa de email contact@rymd.ro

Evenimentul a fost organizat sub egida proiectului “strONG-ONG-uri puternice pentru Bacău”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România. Conținutul acestui comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

DSC_0127 DSC_0125 DSC_0113 DSC_0100 DSC_0099 DSC_0097 DSC_0109 DSC_0106 DSC_0095 DSC_0077 DSC_0062 - Copy DSC_0069 - Copy DSC_0077 - Copy

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept