25 Oportunități | 36 Organizații

Asociația Lumina: Îngrijiri paliative – măsuri integrate pentru incluziune socială – primele impresii ale participanților

Săptămâna trecuta a avut loc la Bacău prima sesiune de training și de job shadowing din proiectul ,,Îngrijiri paliative- măsuri integrate pentru incluziune socială” derulat de către Asociația Lumina în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacău. Participanții, 25 la număr, au fost din județele Mehedinti, Vrancea, Brailă, Bacău, Mureș și municipiul București.

Deși am o vechime mare în domeniu, aceasta este o experiență bine venită. Vizavi de Hospice Casa Albert, pot spune că este, într-adevăr, ceva nou. Pe viitor, sperăm să se extindă în toată țara acest concept, astfel încât să putem colabora mult mai bine cu copiii, cu tinerii bolnavi, pentru ca acești copii au nevoie de noi, de un bine al lor, și mai ales de a spera la o calitate mai bună a vieții lor”, a declarat Florin Gherghinescu, de 48 de ani, angajat al D.G.A.S.P.C. Mehedinți, unul dintre primii participanți la noul modul de formare profesională.

Programul de training este împărțit pe mai multe module, participanții primind noțiuni de bază legate de îngrijirea paliativă, de la noțiuni introductive în îngrijirea paliativă, rolul asistentului social în astfel de servicii, legislația care privește asistența socială, terapii alternative, comunicarea cu pacientul și familia, comunicarea veștilor proaste, consilierea în perioada de doliu, inclusive cea spiritual, la suportul emoțional al aparținatorului/ specialistului, etc.

Ceea ce am văzut aici voi pune și eu în practica, mai departe. Chiar mă bate gandul la un proiect de acest gen, deși știu că este o muncă uriașă. Dar, suntem oameni și trebuie să facem ceva pentru oameni, mai ales pentru cei care nu pot, pentru că nu se știe ce se întâmplă în viitor, oricine dintre noi poate ajunge în locul lor”, ne-a spus Virginia Păducel, psiholog în Strehaia, județul Mehedinți, participantă la programul de training.

Îngrijiri paliative- măsuri integrate pentru incluziune socială” este un proiect implementat de către Asociația Lumina, din Bacău, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacău, în perioada aprilie 2015-noiembrie 2016, al cărui scop este creșterea gradului de acces la îngrijiri paliative pentru copii și tineri care fac parte din grupuri vulnerabile la excluziune socială și economică.

Proiectul este finanțat prin Programul RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept