25 Oportunități | 36 Organizații

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunță lansarea proiectului, ”FAN, cu dragă inimă!”

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunță lansarea proiectului, ”FAN, cu dragă inimă!” care se va implementa în perioada iulie – noiembrie 2016.
Scopul proiectului este de a implica direct copii (persoane vulnerabile și nu numai), atât din mediul rural, cât și urban, în activități ce vizează dezvoltarea unui stil de viață sănătos, respectul față de viața personală, sănătatea proprie și a celorlalți, ca și contribuție în direcția creșterii calității vieții personale.
Obiectivele proiectului:

  1. Apărarea și întărirea sănătății personale a cel puțin 600 de copii (persoane vulnerabile și nu numai), atât din mediul rural, cât și urban, cu vârsta între 13-18 ani;
  2. Formarea unor deprinderi de viață sănătoasă și a unui stil de viață responsabil;
    3. Dezvoltarea personală a beneficiarilor proiectului, facilitând cunoașterea de sine și formarea unei imagini pozitive despre propria persoană, dezvoltarea de abilități personale, completarea setului de valori personale și dezvoltarea abilităților necesare lucrului în echipă.

Urmărim educarea copilului pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, prin învățare experențială (experimentând), pornind de la experiența proprie care crează nevoia de mai bună înțelegere. Folosim experimentul practic ca axă centrală în procesul de învățare și dezvoltare în cadrul atelierelor (de informare, dezvoltare personală, educație gastronomică etc.), celorlalte activități (concurs de biciclete, concurs cu diferite probe sportive, flashmob, interviuri etc.) și oferim copiilor instrumentele și contextul special creat pentru stimularea curiozității lor și facilitarea asimilării de noi cunoștințe, deprinderi de viață sănătoasă.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 600 de tineri cu vârste între 13 -18 ani, elevi în unități de învățământ din județul Bacău.

Un stil de viață nu se formează la vârsta adultă, este nevoie ca de la vârste fragede copilul să fie îndrumat spre a adopta o atitudine pentru un stil de viață sănătos, prin cultivarea deprinderilor sănătoase, prin exemplele de bune practici, la care se adaugă și influențele programelor la care au acces. APDP a inițiat în acest sens o campanie care în 2016 ajunge la a IV-a ediție, prin proiectul ”FAN, cu dragă inimă!”. Activitățile s-au șlefuit, diversificat an de an, numărul de beneficiari s-a mărit, iar dacă în 2015 am ieșit din spațiul mun. Bacău, ajungând la tineri din Buhuși și Sascut, prin acest proiect dorim să pătrundem și în mediul rural, dar și să includem printre beneficiari copii din sistemul de protecție specială.

Susținători în proiect:
– Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău;
– Facultatea de Știinte ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect persoana de contact este:

Carla Popa – manager de proiect, tel.0743807842, e-mail:apdp7bacau@yahoo.com

Website-ul Asociației îl puteți accesa la link-ul următor: http://apdp7bacau.ucoz.ro/

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) – Bacău  își desfăşoară activitatea în interesul dezvoltării valorilor umane, al creşterii individuale şi profesionale în vederea dezvoltării autonomiei personale.

« »

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept