25 Oportunități | 36 Organizații

Băcăuanii sunt invitați la Marea Curățenie Națională!

Sâmbătă, 24 septembrie, băcăuanii sunt invitați la Marea Curățenie Națională!

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, românii se vor uni din nou pentru o cauză comuna: curățarea României de deșeuri. Băcăuanii sunt invitați să se alăture campaniei naționale de colectare a deșeurilor „Let’s do it, Romania!”, ce se va desfășura și în județul lor, sâmbătă, 24 septembrie.

Întâlnirea participanților din municipiului Bacău va avea loc în Piața Tricolorului (în fața Casei de Cultură), între orele 8 și 9 dimineață, pentru înregistrare și organizare. Ulterior, toți voluntarii vor pleca pe echipe către zonele din care vor colecta deșeuri.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților saci și mănuși, precum și autobuze pentru transportul participanților până la mormanele aflate la o distanță mai mare. Zonele ce urmează a intra pe mâna voluntarilor sunt Gherăiești (mal Bistrița), Măgura (pârâu), Izvoare (mal Bistrița) și Parcul Cancicov (zona dinspre strada Constantin Ene), iar lista este în continuare deschisă. Pentru evitarea oricăror situații neprevăzute, organizatorii recomandă ca fiecare participant să fie dotat cu minimum un sac și o pereche de mănuși de protecție.

Hai să facem curățenie în toată țara, într-o singură zi! Cum poți să participi?

Dacă vrei să participi la cel mai mare proiect de voluntariat din România și să fii parte din schimbare, iată ce ai de făcut:

Înscrie-te online, în 3 pasi simpli:

  1. Intră pe site-ul Let`s Do It, Romania!, daca ești pe desktop sau descarcă aplicația „Let’s Do It, Romania!”, disponibilă gratuit pentru iPhone și Android
  2. Fă-ți o echipă alături de care să cureți mormanele din Harta Națională a Deșeurilor în Ziua de Curățenie
  3. Alege-ți mormanele pe care vrei să le cureți, în funcție de mărimea lor și de câți membri are echipa ta
  4. Vino direct pe 24 septembrie la unul dintre punctele de înregistrare din localitățile participante din județul Bacău. În municipiul Bacău, punctul de înregistrare este Piața Tricolorului. Toate punctele de înregistrare pentru Ziua de Curățenie Națională vor fi afișate în curând pe site-ul „Let`s Do It, Romania!”  și pe pagina de Facebook.

Pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, a fost creată și o pagină cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale voluntarilor, iar în săptămâna 19-24 septembrie va exista și un call-center dedicat.

Interes ridicat din partea mai multor instituții din județul Bacău

La evenimentul din acest an și-au anunțat participarea un număr important de autorități locale, instituții publice, organizații nonguvernamentale sau companii private. Astfel, până în acest moment au confirmat participarea la eveniment:

Primăria Agăș

Primăria Bacău

Primăria Buhuși

Primăria Colonești

Primăria Comănești

Primăria Dărmănești

Primăria Helegiu

Primăria Letea Veche

Primăria Moinești

Primăria Nicolae Bălcescu

Primăria Plopana

Primăria Valea Seacă

Primăria Târgu Ocna

Primăria Zemeș

Penitenciarul Bacău

Liceul Ion Borcea Buhuși

Colegiul Spiru Haret Moinești

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy

Asociația Colectiv S

Asociația Există o Șansă

Asociația Iubim Natura

Fundația de Sprijin Comunitar

LEO Alpha Young&Smart Club Bacau

Hipermarketul Auchan

Organizațiile și cetățenii care doresc să ia parte la eveniment se mai pot înscrie până pe 24 septembrie. Pentru detalii suplimentare despre acțiunea de ecologizare, puteți folosi următoarele date de contact:

Marian Dămoc – 0747 47 68 36, marian.damoc@letsdoitromania.ro

Dragoș Fînaru – 0728 239 330, finaru.dragos@gmail.com

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. Aplicația “Let`s Do It, Romania!“ este dezvoltată în parteneriat cu QUALITANCE.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24 700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

«