25 Oportunități | 36 Organizații

Despre proiectul Bee Strong

Proiectul strONG, implementat de RYMD, aduce un impact major pentru sectorul nonguvernamental din județul Bacău. Necesitatea implementării derivă din faptul că majoritatea organizațiilor nu au strategii bine stabilite pentru selecţia și formarea voluntarilor şi nu dispun de mijloace de comunicare eficientă cu mediul extern, ceea ce conduce la slaba dezvoltare a acestora şi la o vizibilitate scăzută a acțiunilor.

Obiectivele proiectului pun accent pe dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernametale din județul Bacău de a gestiona eficient relația cu voluntarii, publicul țintă și presa şi pe promovarea conceptului de voluntariat în rândul băcăuanilor. Proiectul va adresa provocările menţionate prin activităţi specifice precum organizarea de workshop-uri sau dezvoltarea unei platforme care să reunească deopotrivă ONG-uri şi voluntari. Beneficiarii şi grupul ţintă ale proiectului sunt organizaţiile non-guvernamentale din judeţul Bacău şi membrii acestora, voluntari actuali şi potenţiali, tinerii din mediul rural. Printre rezultatele aşteptate menţionăm creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la existența organizațiilor non-guvernamentale în județul Bacău.

Județul Bacău are nevoie de proiectul STRONG !

Există numeroase organizații non-guvernamentale în județul Bacău, însă de multe ori impactul activității lor este imperceptibil. Aceasta se întâmplă de cele mai multe ori din următoarele motive: lipsa de mijloace de comunicare eficientă cu publicul, vizibilitatea scăzută a acțiunilor lor și incapacitatea de a selecţiona și forma un grup stabil devoluntari .

Platforma online BeeStrong va facilita dialogul dintre organizațiile nonguvernamentale și voluntari, creând coeziune în sectorul non-guvernamental din județ. Atât ONG-urile cât și voluntarii vor fi ușor de găsit pe site-ul nostru, oportunitățile de voluntariat devenind cu adevărat vizibile pentru public. Toate aceastea vor duce, în timp, și la rezultate vizibile, ce vor servi mai departe drept model de bună practică.

Pe durata a 7 luni proiectul își propune să dezvolte capacitătea organizațiilor de a gestiona eficient relația cu voluntarii, publicul țintă și presa, și de a promova conceptul de voluntariat în rândul băcăuanilor. În acest scop se vor organiza workshop-uri, un eveniment de tip bibliotecă vie și o masă rotundă. Se vor mai dezvolta și materiale de informare tipărite cu privire la dezvoltarea și influența sectorului ONG la nivelul județului.

Realizările organizațiilor non-guvernamentale, împreună cu voluntarii acestora, sunt valoroase pentru comunitatea băcăuană, de aceea ele merită să fie susținute și promovate, servind astfel drept inspirație pentru noi inițiative.

Află mai multe despre campaniile noastrePentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept